Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton hiába fogott egy szettet a nyolcadik helyen kiemelt szerb Viktor Troicki ellen, végül hérom játszmában kikapott és kiesett a 2,15 millió euró összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornán.

Fucsovics nagyon jól játszott Barcelonában, a két selejtezőbeli győzelem után kedden a korábbi top10-es lett Ernests Gulbis ellen nyert.

Troicki ellen az első szettben jól tartotta magát, s végül szoros küzdelemben került hátrányba. Ezt követőn a magyar játékos lendületbe jött, és rendkívül könnyedén, mindössze egyetlen játékot engedve ellenfelének egyenlített a szettek tekintetében.

Fucsovics Márton Forrás: Instagram

Végül a mindent eldöntő harmadik játszmában - a pályafutása során három ATP-tornán győztes, az első fordulóban erőnyerő - Troicki hasonló magabiztossággal 6:0-ra győzött, s végül 1 óra 49 perc alatt hozta a mérkőzést.

Troicki jelenleg 24. a világranglistán, a legjobb helyezése pedig a 12. volt 2011 júniusában.

Eredmény, ATP-torna, Barcelona, 2. forduló:
Viktor Troicki (szerb, 8.) - Fucsovics Márton 6:4, 1:6, 6:0

Jani Réka-Luca ukrán párjával, Marina Zanevszkával bejutott a negyeddöntőbe a 227 ezer dollár összdíjazású isztambuli salakpályás női tenisztornán. Janiék a szerdai első fordulós mérkőzésen két játszmában legyőzték a Cagla Büyükakcay, Anna Karolina Schmiedlova török, szlovák kettőst.

A magyar, ukrán duó a nyolc között az első helyen kiemelt Katerina Bondarenko, Olga Szavcsuk ukrán és a Hibino Nao, Nara Kuomi japán kettős párharcának győztesével találkozik.

Jani egyesben a selejtezőből jutott a főtáblára, ott kedden legyőzte a szabadkártyával indult török Ayle Aksut, és a nyolcaddöntőben a hatodik helyen kiemelt japán Hibino Naóval találkozik.

Eredmény, WTA-torna, Isztambul, páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Jani Réka-Luca, Marina Zanevszka (magyar, ukrán) - Cagla Büyükakcay, Anna Karolina Schmiedlova (török, szlovák) 6:1, 7:6 (7-5)