Cseh László már Győrben is Riót modellezi

Cseh László, úszó, úszás, Rio 2016, Plagányi Zsolt
Eger, 2016. február 24. Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó edz az egri Bitskey Aladár Uszodában 2016. február 24-én. A sportoló indul a 2016-os riói nyári olimpián. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Állóképességét is próbára teszi Cseh László a kedden kezdődő győri országos úszóbajnokságon, amelyen hét egyéni és két váltószámban is rajthoz áll. A 200 pillangó világbajnoki címvédőjének ráadásul legjobb számában is nagyon figyelnie kell, a legutóbbi két országos bajnokságon ugyanis Kenderesi Tamás elvitte előle az aranyat.

„Jó kis csata lesz a kétszázon, de éppen ez kell ahhoz, hogy néhány dolgot kipróbálva levonjuk a tanulságokat. De ez ugyanígy igaz a többi számára is, kezdve az 50 pillangótól egészen a 200 vegyesig. Minden egyes úszását alaposan elemezzük majd, az orvosi csapatunk tagjai pedig azt fogják rögzíteni, hogy a teste miként reagál, milyen jelzéseket küld a számunkra. Pontosan szeretnénk tudni azt is, hogy az átlagosan napi két döntője mennyit vesz ki belőle, és milyen ütemű lesz a regenerációja” – nyilatkozta Cseh László edzője, Plagányi Zsolt a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Plagányi nem titkolta, hogy már a győri bajnokság előtt kialakították a londoni Európa-bajnokságra a versenyprogramjukat, amely a jól beváltnak is nevezhető 50, 100 és 200 pillangóból, valamint a 200 vegyesből fog állni.

Cseh László és Plagányi Zsolt Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ezekben a számokban az Eb-n és az olimpián is óriási lesz a harc. A közös munkánknak most következik a legnagyobb kihívása” – mondta, hozzátéve, hogy a májusi Európa-bajnokság után az utolsó 11 hétre gyökeresen át fogjak alakítani az edzések időbeosztását, áttérve az este 10-kor kezdődő és éjféltájban befejeződő gyakorlásokra.

„Szokni kell azt, hogy Rióban este 10-kor kezdődnek majd a döntők, ami itthon hajnali 3-at jelent. Ilyen leckét eddig még nem kaptam” – nyilatkozta Plagányi Zsolt.

Cseh külföldi edzőtáborba már nem megy, ugyanis minden szempontból megfelel a céljainak az egri, a törökbálinti, valamint a nemrégiben átadott Tüske-uszoda.