Vágólapra másolva!
Bedák Zsolt magyar idő szerint szombat délután a Bokszvilágszervezet kispehelysúlyú világbajnoki címéért lép majd ringbe a Fülöp-szigeteken, ellenfele a hazaiak egyik kedvence, a címvédő Nonito Donaire lesz.

Április 23-án, szombaton ismét a kispehelysúlyú WBO világbajnoki címért bokszolhat Bedák Zsolt, ellenfele az a Nonito Donaire lesz, akihez hasonló kvalitású, tudású és elismert bokszolóval még egyetlen magyar ökölvívó sem találkozott.

Donaire népszerűségét jelzi, hogy a meccset Amerikában pay-per-view csatorna közvetíti. A címvédő szerint óriási a felhajtás a találkozó körül.

"Azt mondják, 30 ezer ember lesz jelen Cebu városában, hogy megnézze a meccset. Ahová csak megyek, mindenhol megrohannak autogramkérésekkel, és fotózkodni akarnak velem. Nagyon izgatott vagyok és egyben hálás az embereknek.

Kőkeményen készültem a meccsre,

10 hétig tartott az edzőtáborozás és köszönöm az apámnak, aki felkészített" – idézte Donaire-t a Profiboksz.hu szakportál.

Nonito Donaire Forrás: AFP/Anthony Wallace

A Fülöp-szigeteki bunyós elmondta, mit vár Bedáktól: "Biztos, hogy nem fog leállni velem verekedni. Megpróbálja majd kihasználni a képzettségét és ki akar bokszolni engem."

A magyar bunyós mérlege 25 győzelem (8 KO) és egy vereség. Utóbbit eddigi egyetlen címmérkőzésén szenvedte el: 2010. május 29-én egy 10. menetes TKO-val kapott ki a Puerto Ricó-i Wilfredo Vazquez Jr. ellen.

Magyar bokszoló szinte napra pontosan négy éve nem küzdhetett vb-címmérkőzésen jelentős világszervezetnél, akkor Balzsay Károly a nagyközépsúlyú WBA címét sikerrel tette kockára Dimitrij Sartison ellen. A 33 éves Nonito Donaire (36 győzelem – 23 KO, 3 vereség) összesen öt súlycsoportban szerzett eddig világbajnoki címet.

Bedák Zsolt Forrás: Felix Promotion

Első vereségét még 2001-ben, mindjárt a második mérkőzésén szenvedte el Rosendo Sancheztől, majd 2013 áprilisában a kétszeres olimpiai, és kétszeres amatőr világbajnok kubai Guillermo Rigondeaux-tól, 2014 októberében pedig Nicholas Walterstől kapott ki.

Bedák és Donaire kispehelysúlyú WBO világbajnoki címmérkőzését az M4 Sport csatorna 15.45-től élőben közvetíti.

Bedák könnyebb

A Fülöp-szigeteki Cebu Cityben pénteken mérlegre álltak az ökölvívók, ahol Bedák Zsolt könnyebbnek. A címvédő szupersztár, Nonito Donaire (36 győzelem, 3 vereség) 55,23 kiló volt, míg budapesti kihívója, Bedák Zsolt (25 győzelem, 1 vereség) alig 10 dekával kevesebb, 55,11 kg.