Sarapova tagadja a sorozatos figyelmeztetéseket

Marija Sarapova, tenisz
Russia's Maria Sharapova serves during her women's singles match against Serena Williams of the US on day nine of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2016. AFP PHOTO / WILLIAM WEST-
Vágólapra másolva!
Marija Sarapova tagadja azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint öt alkalommal is figyelmeztették a doppingszabályok megváltozására, mielőtt lebukott volna a meldonium használatával.

Az ötszörös Grand Slam-győztes klasszis hosszú eltiltásra számíthat, miután a januári, melbourne-i Australian Openen pozitív lett a doppingtesztje, de azt mondta, nem igaz, hogy sorozatos figyelmeztetéseket hagyott volna figyelmen kívül.

, hogy a meldonium tiltólistára kerül. Ez így sohasem történt meg. Az igaz, hogy december 22-én kaptam egy mailt, amelyet nem nyitottam meg, noha a tárgya figyelemfelkeltő volt: A 2016-os legfontosabb változások a tenisz doppingellenes programjában” – idézte a Guardian.

Marija Sarapova Forrás: AFP/William West

Elismerte, több figyelmet kellett volna szentelnie ennek, de egyébként csak hírlevelek és weboldalak mélyén elrejtett információk utaltak a szabályváltozásra.

„December 18-án kaptam egy mailt, amelynek a tárgya sem utalt semmire, csak a teniszezőkkel kapcsolatos hírekre. Ebben valahol elrejtve valóban ott volt egy figyelmeztetés, amely egy kattintással olyan weboldalra vezetett, ahol felhasználónevet és jelszót beírva, sokat klikkelve és legörgetve el lehetett jutni az információhoz. Néhány sajtótermék szerint ez egy figyelmeztetés volt. Szerintem a legtöbb ember rá sem talált volna” – dühöngött.