Vágólapra másolva!
A világelső szerb Novak Djokovic két játszmában legyőzte a spanyol Rafael Nadalt a kaliforniai Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna férfiversenyének elődöntőjében.

A rendkívül szorosan alakuló első szettben a negyedik helyen kiemelt Nadal 2:0-ra ellépett, Djokovic adogatásánál játszmalabdája is volt, de ezt a szerb hárította, majd a rövidítést 7-5-re megnyerve bezsákolta a szettet.

A másodikban Djokovic 3:2-re vezetett, amikor elvette Nadal adogatójátékát, majd ezt megismételte a nyolcadik játékban, amivel egyben meg is nyerte a meccset.

Ez volt a két klasszis 48. meccse egymás ellen Forrás: AFP

Játszmát sem tudott nyerni az utolsó hat meccsen a spanyol

A szerb játékos 25. alkalommal győzte le a spanyolt, aki 23 sikernél tart, viszont kettejük párharcát immár sorozatban hatodszor nyerte meg Djokovic, ráadásul mindannyiszor játszmaveszteség nélkül. Kemény borításon nagyobb a jelenlegi világelső fölénye, ugyanis 18-7-re vezet Nadal ellen. A spanyol utoljára a 2014-es Roland Garroson tudott nyerni Djokovic ellen.

A fináléban a 12. kiemelt kanadai Milos Raonic lesz Djokovic ellenfele, aki három szettben verte a belga David Goffint. Djokovic és Raonic eddig ötször játszott egymással, és mindig a szerb győzött.

eredmények, férfiak (6,1 millió dollár összdíjazás), elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Nadal (spanyol, 4.) 7:6 (7-5), 6:2
Raonic (kanadai, 12.) - Goffin (belga, 15.) 6:3, 3:6, 6:3