Nadal régi önmagát idézte

Rafael Nadal
Spanish tennis player Rafael Nadal returns the ball to Pablo Carreno, of Spain, during the Rio Open tennis tournament in Rio de Janeiro, Brazil, on February 16, 2016. Photo: PAULO CAMPOS/ESTADAO CONTEUDO/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
A negyedik helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal két játszmában legyőzte a japán Nisikori Kejt, ezzel bejutott az elődöntőbe pénteken a kaliforniai Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna férfiversenyében.

Az első játszmában az ötödik kiemelt Nisikori 3:1-re ellépett pontatlanul teniszező ellenfelétől, ám Nadal játéka ezt követően sokat javult, bravúros megoldásokat mutatott be, szinte minden hosszú labdamenetet ő nyert, 4:3-ra fordított, majd 5:4 után is elvette ellenfele adogatójátékát.

A korábbi világelső eleinte a második felvonásban is remekül teljesített, és bár 4:1 után a japán 4:3-ra felzárkózott, a szoros játékokat hozó hajrában Nadal magabiztosan lezárta a negyeddöntőt.

Forrás: AFP / Agęncia Estado

Pályafutásuk során tizedik alkalommal találkoztak egymással, és a pénteki volt Nadal kilencedik sikere.

Jöhet Djokovic vagy Tsonga

A spanyol ellenfele az elődöntőben a világranglistát vezető szerb Novak Djokovic és a kilencedik helyen kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga meccsének győztese lesz. A másik ágon a kanadai Milos Raonic (12.) és a belga David Goffin (15.) játszik a fináléba kerülésért.

férfiak (6,1 millió dollár összdíjazás), negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 4.)-Nisikori (japán, 5.) 6:4, 6:3