Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetbe került egy 18 éves szerb teniszező, Marija Djordjevic, akiről valótlanságok jelentek meg a koszovói sajtóban, így napok óta politikai támadásoknak van kitéve. Pedig ártatlan, csak kevesen hisznek neki.

A tehetséges játékos családjával együtt a koszovói Gracanica városában él, és bár szerbnek vallja magát, a helyi szövetség megkereste, vállalná-e a szereplést a koszovói Fed-kupa-csapatban.

„Egyértelmű nem volt a válaszom, mire a koszovói teniszszövetség elnöke elhíresztelte, hogy igent mondtam a felkérésre. Itt kezdődött az én kálváriám” – idézte Djordjevicet a Blic.rs portál.

Marija Djordjevicet a fiatal Ana Ivanovichoz hasonlítják Forrás: Facebook/Marija Djordjevic

Amíg a koszovói albánok ujjongva üdvözölték az (ál)hírt, addig szerb részről árulónak bélyegezték.

„Nagyon fáj, ami történt, mert őszintén szeretem a hazámat. Az újságok félrevezető írásai miatt a Facebookon becsmérlő üzeneteket kaptam, az emberek furcsa néznek rám az utcán. Fiatal vagyok, olyan ez, mint a pokol. Ha a barátaim és a családtagjaim nem támogatnának, nem tudom, hogyan kezelném a helyzetet” – mondta.

Nagy vágya, hogy a szerb férfiválogatott Kazahsztán elleni Davis-kupa csatáját élőben nézhessen, a Blic szerint most a szerb szövetségen a sor, hogy lépjen és speciális VIP-vendégként meghívja a hétvégi, belgrádi mérkőzésre.

Marija Djordjevic Forrás: Facebook/Marija Djordjevic

Edzője, Dejan Zivic szerint Marija egy piszkos politikai játszma áldozata. „Családjával együtt igazi drámát élt át az elmúlt napokban. Ismerem az édesapját, sohasem kételkedtem a döntésében, teljesen felesleges a nagy felháborodás. Marija 18 éves és egyetlen bűne, hogy jobb, mint az itteni vetélytársai, akiket minden versenyen legyőz”.

Szerinte játéka nagyon hasonlít a fiatal Ana Ivanovicéra. „Boldogtalan vagyok, mert a pénzhiány miatt nem tudunk neki jobb lehetőségeket biztosítani. Pedig megérdemelné. Itt Gracanica városában csak amatőr tenisz működik, hat évvel ezelőtt még senki sem játszott, mert nem volt megfelelő infrastruktúra. Minden Novak Djokovic miatt kezdődött, aki a legnépszerűbb sportoló a gyerekek körében” – tette hozzá.

Nagy tehetségnek tartják Forrás: Facebook/Marija Djordjevic

Djordjevic bevallotta, hogy számára Ana Ivanovic igazi példakép: „Nagyon sok mérkőzését látom, sok felvételt őrzök róla. Tisztában vagyok vele, hogy sok munka vár rám, hogy a nyomdokába lépjek” – mondta.