Vágólapra másolva!
Szombaton egy tízmenetes TKO-győzelemmel hódította el a középsúlyú angol profi bokszbajnoki címet ifjabb Chris Eubank, akinek riválisát azóta is kórházban ápolják.

Ellenfele, Chris Blackwell nagy verésben részesült, ezért – no meg teljesen lecsukódó bal szeme miatt – orvosi tanácsra beszüntették az egyenlőtlen küzdelmet.

Nem sokkal később Blackwell rosszul lett, és eszméletét vesztette, majd azonnal kórházba szállították. A brit szövetség tájékoztatása szerint Blackwell agyában kisebb vérömleny keletkezett, és intenzív megfigyelés alatt tartják, indokolt esetben pedig azonnal megoperálják.

Eubank érzése szerint későn állították meg a mérkőzést, és teljes felépülést kívánt ellenfelének.

Chris Eubank Jr. Forrás: Instagram

Brook két menetet engedélyezett

Egyoldalú mérkőzésen, nem egészen két menet leforgása alatt védte meg IBF váltósúlyú világbajnoki címét Kell Brook. A veretlen angol bunyós Sheffieldben tette kockára trónját, ellenfele a szervezet által elrendelt kötelező kihívó, a kanadai Kevin Bizier volt.

Brook fölénye már az összecsapás nyitó menetében is egyértelmű volt, a második felvonásban pedig két alkalommal is padlóra került az észak-amerikai bokszoló, és a teljesen széteső, szédült bunyóst az említett etap záró percében le is léptette a vezetőbíró (TKO). Brook új rekordja: 36 győzelem (ebből 25 KO/TKO), 0 vereség, 0 döntetlen.

Ward kipontozta Barrerát

Sikerrel bemutatkozott új súlycsoportjában a 2004-es olimpia bajnoka, a nagyközépsúly korábbi legjobbjának tartott Andre Ward (29-0-0, 15 KO). A szintén veretlenül érkező, kubai Sullivan Barrera (17-1-0, 12 KO) mindent megtett, ami az erejéből telt, ám a menetek múlásával egyre magabiztosabbá váló Ward kézben tartotta a történéseket.

A 3. menetben egy balhorogtól Barrera egyensúlyát vesztette, és a padlón találta magát, de nem sikerült komoly kárt tenni benne, és a KO elmaradt. Ward bal szeme a mérkőzés előrehaladtával egyre jobban bedagadt, majd egy fejeléstől fel is szakadt, ám a sérülés nem okozott számára komolyabb problémát.

A 8. menetben mélyütésért Ward pontot veszített, a győzelme viszont egy pillanatra sem forgott veszélyben, így a 12 menet elteltével 117-109, 119-109, 117-108 arányban legyőzte Sullivan Barrerát.

Forrás: Profiboksz.hu