Murray sajnálja, hogy nem szoptathat

Andy Murray, Kim Sears, tenisz
Britain's Andy Murray celebrates with his wife Kim Sears after beating France's Gilles Simon in a Davis Cup world group quarter-finals singles tennis match at the Queen's Club in west London on July 19, 2015. Andy Murray clinched Great Britain's first Davis Cup semi-final berth for 34 years as the world number three's gritty victory against Gilles Simon gave his country an unassailable 3-1 lead. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
Andy Murray felesége, Kim egy hónapja adott életet lányuknak, és Sophia megérkezése megváltoztatta a férfi tenisz-világranglista 2. helyén álló brit klasszis életét. Murray a hét végén a Japán elleni Davis-kua mérkőzésre összpontosít, de bevallotta, most már egyre nehezebb egyensúlyoznia a tenisz és a családi élet között.

„Nem tagadom, nagyon sokszor eszembe jut, mi lehet otthon. A héten nem láttam a családom néhány napot, és ezt máris keménynek éreztem. Próbálom megtalálni az egyensúlyt: amikor a pályán vagyok, csak a teniszre koncentrálok, de a pályán kívül otthon járnak a gondolataim. Amilyen gyakran csak tudok, beszélek Kimmel, de negyon nehéz távol lenni most, amikor a lányom még ennyire kicsi” – nyilatkozta a Mirrornak.

A The Scotsman című edinburghi napilapnak ennél is bővebben nyilatkozott az apaságról.

„A szülői érzés nagyon különbözik attól, amit vártam. Egy csodálatos élmény, de egyben nehéz is. Tudtam, hogy nem olyan lesz, mint a filmekben” – nyilatkozta.

Andy Murray és Kim Sears Forrás: AFP/Justin Tallis

Annak örül, hogy a legfőbb félelem, az alváshiány egyelőre nem zavarta meg az életüket. „Sophia egész jól aludt az első hetekben, semmi megrázó esemény nem történt. Igaz, én éjszaka sokat nem is tehetek, hiszen amikor felébred, akkor enni akar. De sajnos az én testem nem termel tejet, így aztán sok mindenben nem tudok segíteni” – tette hozzá.

Murray abban bízik, hogy az apaság ugyanolyan hatással lesz rá, mint Novak Djokovicra, aki fia, Stefan születése óta, 16 hónapja szinte verhetetlen.