Pacquiaónak sokba került a melegeket gyalázó mondat

Horizontal BOXING BOXER headshot
(FILES) This file photo taken on January 21, 2016 shows boxer Manny Pacquiao at a press conference in New York. US sports equipment giant Nike on February 17, 2016 severed its relationship with Manny Pacquiao, lashing out at the Filipino boxer's remarks in which he described homosexuals as "worse than animals.""We find Manny Pacquiao's comments abhorrent," a Nike statement said. "Nike strongly opposes discrimination of any kind and has a long history of supporting and standing up for the rights of the LGBT community. / AFP / KENA BETANCUR
Vágólapra másolva!
A Nike közleményben jelezte, hogy nem támogatja a továbbiakban Manny Pacquiaót, a Fülöp-szigeteki ökölvívó ugyanis sértő kijelentést tett a homoszexuálisokra.

A 37 éves Pacquiao azt nyilatkozta egy tévéinterjúban, hogy a homoszexuálisok rosszabbak, mint az állatok, ez a kijelentés pedig kiverte a biztosítékot a Nike-nál.

"Rémisztőnek találjuk Pacquiao nyilatkozatát. A Nike teljes mértékben elítéli a diszkrimináció mindennemű formáját, és régóta támogatja, valamint kiáll a szexuális kisebbségek (LMBT) jogaiért" - áll a közleményben.

Csak azt mondta, amit a Bibliában olvasott

Pacquiao a nagy visszhangot kiváltó kijelentés után azt mondta, hogy csak az igazságot hangoztatta, amit a Biblia is ír, majd később finomított, és jelezte, hogy nem ítéli az LMBT közösséget, hozzátéve, hogy ellenzi a melegek házasságát.

A hat különböző súlycsoportban világbajnoki címet nyerő Pacquiao legutóbb májusban bokszolt, amikor kikapott Floyd Mayweathertől, áprilisban pedig Timothy Bradley mérkőzik meg Las Vegasban.