Szupersztárral bokszolhat Bedák Zsolt

Bedák Zsolt; Gacsecsiladze, Dzsordzsi; akció Európa-bajnok FOTÓ FOTÓTÉMA győztes Közéleti személyiség foglalkozása ökölvívó sportoló SZEMÉLY Kecskemét, 2014. március 9.
Bedák Zsolt (j) és a grúz Dzsordzsi Gacsecsiladze összecsapása a kecskeméti profi ököl
Kecskemét, 2014. március 9. Bedák Zsolt (j) és a grúz Dzsordzsi Gacsecsiladze összecsapása a kecskeméti profi ökölvívó gálán a Messzi István Sportcsarnokban 2014. március 8-án. Bedák Zsolt technikai kiütéssel legyőzte grúz ellenfelét, s ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Bedák Zsolt lehet a kispehelysúlyú WBO-világbajnok Nonito Donaire következő ellenfele több nemzetközi bokszlap értesülése szerint. A magyar bokszoló menedzsere szerint a fülöp-szigeteki klasszis részéről valóban érkezett megkeresés.

Az összesen öt súlycsoportban is vb-öveket birtokló, 33 éves Nonito Donaire (36 győzelem, 3 vereség) április 23-án hazájában, a Fülöp-szigeteken tervezi első alkalommal megvédeni tavaly decemberben megszerzett kispehelysúlyú WBO vb-övét.

Kihívóként a korábbi pehelysúlyú IBF-világelső Jevgenyij Gradovicsot (20 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen) nézték ki a menedzserei, ám az orosz bunyós nem vállalja a mérkőzést - írja a Monokli.com.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A nemzetközi szaksajtóban megjelentek szerint ezek után került képbe a Felix Promotion versenyzője, Bedák Zsolt (25 győzelem, 1 vereség), aki

igen előkelő helyen áll a Boksz Világszervezet, a WBO ranglistáján.

Jelenleg az ötödik, de ez még Donaire címszerzése előtti állapotot tükrözi, a következő frissítés után akár két hellyel is javíthat. A 32 éves magyar klasszis esélyeit javítja, hogy igencsak lojális a WBO-hoz, hiszen eddig kétszer volt a szövetség Európa-bajnoka, birtokolta az interkontinentális övet, illetve 2010-ben a vb-címért is küzdött.

Bedák Zsolt menedzsere, Rácz Félix a monokli.com-nak azt mondta, hogy tényleg van esély a nagy meccsre:

Még nem jutottunk messzire” - fogalmazott a Felix Promotion tulajdonosa.