Huszonhét métert úszott a jég alatt a Kövesdi Vasember

Bajzát László, úszás
Mezőkövesd, 2016. január 24. Bajzát László fogadja a gratulációt a lékben, miután 27 métert úszott a jég alatt védőfelszerelés nélkül a mezőkövesdi Kavicsos-tóban 2016. január 24-én. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A rossz látási viszonyok ellenére, mindössze fél fokos vízben 27 métert úszott két lék között a Kövesdi Vasember becenévre hallgató Bajzát László.

Az elmúlt két évben nem volt alkalom a jég alatti úszásra a mezőkövesdi Kavicsos-tóban, a mostani tartós hideg viszont 15-17 centiméteres jégpáncélt hizlalt, így ismét vízbe merészkedhetett Bajzát László.

A Borsod Online beszámolója szerint a Kövesdi Vasember becenévre hallgató extrémsportoló 27 méteres távolságot tett meg egy levegővel, védőfelszerelés nélkül a két lék között, a jég alatt a fél Celsius-fokos vízben.

Bajzát László fogadja a gratulációt a lékben Forrás: MTI/Vajda János

„Kicsit izgultam, mert nem voltak jók a látási viszonyok, s ilyenkor nem szabad többet csinálni. Van ebből világrekord is, de itthon nem megfelelőek a fölállításához a körülmények. Harminc métert terveztem, huszonhét méter mellett döntöttünk, nulla volt a látótávolság a víz alatt, nagyon iszapos a tó, mert a szokottnál egy méterrel alacsonyabb a vízállás, és koromsötét volt odalent” – idézte a portál Bajzátot.