Vágólapra másolva!
A horvát születésű, magyar színekben versenyző Samsal Dalibor nem jutott a legjobb 30 közé a schladmingi műlesikló vk-versenyen. A német Felix Neureuther vezet.

A férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának Schladmingban zajló villanyfényes műlesikló-versenyén a magyar Samsal Dalibornak nem sikerült bejutnia a legjobb 30 közé.

Samsal Dalibor egy korábbi versenyen Forrás: AFP


Samsal két hete Wengenben 22. volt, azzal az eredményével 9 vk-pontot szerzett. Ezúttal 53-as rajtszámmal vágott neki a pályának, és bár az első időmérő ponton még viszonylag kevés volt a lemaradása, az alsó részen már nem tudta tartani a lépést a legjobbakkal, így

4,65 másodperc hátránnyal 38. lett.

Az első futam után Felix Neureuther remek sízéssel vezet. A szakágban világbajnoki ezüst- és bronzérmes német versenyző az 1-es rajtszámot kapta, és elképesztően jól síelt a pálya alsó részén, így jelentős előnyhöz jutott.

A második olasz Stefano Gross fél, a harmadik norvég Henrik Kristoffersen több mint egy másodperccel maradt el tőle.

A hazai kedvenc, a szakági és összetett pontversenyben címvédő Marcel Hirscher nem tudott mit kezdeni Neureuther idejével, ráadásul magához képest is kifejezetten gyengén síelt. Csak a 22. helyről, több mint 2,5 másodperc hátránnyal várja a 20.45-kor rajtoló második futamot.

A 83 indulóból mindössze 52-en értek célba, az esti második futamban a legjobb 30 áll rajthoz a győzelemért.

Eredmények, férfi műlesiklás, állás az 1. futam után:
1. Felix Neureuther (német) 48,30 másodperc
2. Stefano Gross (olasz) 48,83
3. Henrik Kristoffersen (norvég) 49,40