Vágólapra másolva!
Késely Ajna, a Kőbánya SC úszója 400 méter gyorson teljesítette a riói olimpiai részvételhez előírt szintet, így a már 63 magyar sportoló szerzett kvótát.

A Kőbánya SC 14 éves úszója, Késely Ajna 400 méter gyorson megúszta a riói szintet, tudatta közösségi oldalán Turi György, a sportoló edzője.

"Ajna ideje ismét országos rekord a 14-15-16 évesek között! A tegnapi országos rekordján 2,9 mp-et javított" - írta bejegyzésében Turi. Késely 4:07.90-es időt úszott Győrben a nemzetközi kvalifikációs viadalon, vele együtt összesen már 20 magyar úszó teljesítette a riói indulási szintet. Köztük van Risztov Éva is, aki a kazanyi világbajnokság nyílt vízi 10 km-es számában elért 10. helyével névre szóló kvótát kapott a jövő évi olimpiára.

Késely Ajna Forrás: MOB/Szalmás Péter

A győri versenyen Sebestyén Dalma 200 mellen 2:26.47 idővel nyerte a szám fináléját. Dalma 200 vegyesen már korábban rendelkezett A szintes eredménnyel, így ő nem növelte a kvótát szerző, vagy szintet elért magyar sportolók számát.

Késely eredményével a kvótával rendelkező, szintet teljesítő vagy indulási jogot szerző magyar sportolók száma 63-ra nőtt.