Wimbledoni bajnok Babos új párospartnere

Babos Tímea, tenisz
FRANCE, Paris : Hungary's Timea Babos waits for the ball as she plays with France's Kristina Mladenovic against Germany's Anna-Lena Groenefeld and Slovakia's Katarina Srebotnik during the double's final match of the WTA Paris Open tennis tournament in Paris on February 2, 2014. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Véget ért Babos Tímea és Kristina Mladenovic közös munkája, a magyar teniszező jövőre már Katarina Srebotnikkal párosozik. A szlovén versenyző ötször játszott GS-döntőt, Wilbledonban egyszer nyert is.

Babos Tímea jövőre a szlovén Katarina Srebotnik oldalán indul majd párosban – jelentette be honlapján a magyar teniszező. Az új, 34 éves partner párosban világelső volt, 2011-ben pedig wimbledoni bajnok lett.

Mladenovic (balra) és Babos az idei US Openen Forrás: AFP


Babos eddig a francia Kristina Mladenoviccsal párosozott.

Tavaly döntőt vívtak Wimbledonban,

idén Dubajban, Marrákesben és Rómában is tornát nyertek. Kijutottak a szingapúri WTA-világbajnokságra, ahol magyar játékos korábban sosem szerepelt. Ott a magyar-francia kettős egy győzelemmel és két vereséggel a csoportja harmadik helyén végzett.

Mladenovic – részben a riói olimpia miatt – a szintén francia Caroline Garciával próbálkozik 2016-ban.

Volt egy törés

"Nagyon sokáig ez egy remek kapcsolat volt. Képesek voltunk a legjobbakat megverni, nagy győzelmeket aratni. Sajnos volt egy törés az idei wimbledoni torna után. Így talán jól is jön nekünk a szünet. Nekem ez picit szerencsésebb is, hiszen jobban tudok majd az egyéni szereplésemre figyelni" – írta Babos Tímea.

Srebotnik korábbi egyéni sikerei után párosban két különböző partnerrel is tudott világelső lenni.

Emellett párosban és vegyespárosban is nyert Grand Slam-versenyt. Ott volt Szingapúrban is, éppen Caroline Garciával az oldalán, de szintén nem jutott tovább a csoportjából.

Katarina Srebotnik (balra) és Caroline Garcia egy januári meccsen Forrás: AFP/Saeed Khan


"Tapasztalt játékos, a tenyeres oldalon játszik, szerintem jól tudunk majd egymásnak segíteni. És persze nem mellékesen már csak párost játszik. Így talán valamivel könnyebb lesz a közös munka, a közös versenyprogram összeállítása" – tette hozzá.

Világelső is volt

Srebotnik jelenleg a 14. helyen áll a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként világelső volt. Eddig 36 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban. Ötször jutott Grand Slam-döntőbe, 2011-ben a cseh Kveta Peschke oldalán veretlen maradt Wimbledonban. Vegyespárosban 11 GS-fináléban volt érdekelt, és ötször diadalmaskodott.