Vágólapra másolva!
A kokainfogyasztáson ért Kucsera Gábornak sikerült elérnie, hogy újratárgyalják az ügyét, és abban bízik, hogy a lehető legenyhébb büntetést kapja. Ez esetben a 33 éves versenyző két év múlva akár még vissza is térhet.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) által működtetett doppingbizottság első fokon eltiltotta a világ- és Európa-bajnok kajakozót, de ő fellebbezett, így még nincs jogerős döntés az ügyben. A Blikk szerint a másodfokon eljáró testület azt vizsgálta, vannak-e új körülmények, és arra a megállapításra jutott, hogy

a versenyzőnek voltak olyan bizonyítékai, amelyek alapján érdemes újratárgyalni az esetet.

A napilap információját Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője megerősítette, hozzátéve, hogy a doppingügy visszakerül az első fokon eljáró bizottság elé. A MACS, a Magyar Olimpiai Bizottság és a hazai sportági szövetség egy-egy képviselőjéből álló háromtagú grémiumnak az értesítés kézhez vételétől számítva 15 napja lesz, hogy meghozza új határozatát.

Forrás: AFP

A kajakozó két- vagy négyéves eltiltásra számíthat. Kucserát a júliusi, szolnoki vb-válogató után ellenőrizték, és a vizeletében drogfogyasztás nyomaira utaló származékokat találtak. Utána azt nyilatkozta, hogy

csak lazítani akart, és a legrosszabb utat választotta.

"Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam" – fogalmazott az ügy kirobbanása után a kajakos.