Lett egy halálcsoport a WTA-világbajnokságon

Simona Halep, tenisz
UNITED STATES, New York : Simona Halep of Romania reacts to a shot against Marina Erakovic of New Zealand during their 2015 US Open Women's Singles round 1 match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center September 1, 2015 in New York. Second seed Halep reached the US Open second round on Tuesday when Erakovic retired with a knee injury. AFP PHOTO/KENA BETANCUR
Vágólapra másolva!
Az első helyen rangsorolt Simona Halep két Grand Slam-győztessel, az idei US Open-bajnok olasz Flavia Pennettával és az öt GS-trófeával rendelkező Marija Sarapovával, valamint a lengyel Agnieszka Radwanskával szerepel majd azonos csoportban a vasárnap kezdődő tenisz WTA-világbajnokságon.

A tavaly döntős román játékos lett az első kiemelt, mert a világelső, az idei év első három Grand Slamén győztes Serena Williams visszalépett a szingapúri viadalon való szerepléstől.

A másik csoportban a 2011-ben győztes, kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitova, az idén ugyanott döntős spanyol Garbine Muguruza, a német Angelique Kerber és a cseh Lucie Safarova szerepel. A 7 millió dollár összdíjazású tornán a két csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe.

Kemény csoportba került az első kiemelt Forrás: AFP/Kena Betancur

Vörös csoport:
Simona Halep (román), Marija Sarapova (orosz), Agnieszka Radwanska (lengyel), Flavia Pennetta (olasz)
Fehér csoport:
Garbine Muguruza (spanyol), Petra Kvitova (cseh), Angelique Kerber (német), Lucie Safarova (cseh)

Baboséknak is sorsoltak

Párosban Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán a Vörös csoportba került. Babosék ellenfelei a magyar teniszező honlapjának beszámolója szerint a Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai duó, a Raquel Kops-Jones, Abigail Spears amerikai páros, illetve az Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka cseh kettős lesznek.