Hosszú Katinka továbbra sem kíméli magát

Hosszú Katinka
Hungary's Katinka Hosszu celebrates after winning the final the of the women's 400m individual medley swimming event at the 2015 FINA World Championships in Kazan on August 9, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka tovább szilárdíthatja első helyét az összesített pontversenyben az úszók idei Világkupa-sorozatának tokiói versenyén, amelyet szerdán és csütörtökön rendeznek meg.

A világ- és Európa-bajnoknő szokásához híven mindkét napra zsúfolt programot vállalt,

összesen 13 számban adva le nevezését.

Különösen csütörtöki műsora feszített, amikor nyolc versenyszámban szerepel, ha hiánytalanul teljesíti az aznapi programot.

Számai többségében ezúttal is éremesélyes,

a két vegyesszámban és 200 méter pillangón pedig ő a győzelem első számú várományosa.

Forrás: AFP/Christophe Simon

A dobogós helyezésekkel megerősítheti pozícióját az összetett pontversenyben, amelyben a nyolc viadalból álló sorozat eddigi öt állomásán szerzett 402 ponttal - gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel - vezet.

Mögötte a második helyet az ausztrál Emily Seebohm foglalja el (261 pont), míg a harmadikon a Vk-sorozat másik, mondhatni szintén állandó magyar szereplője, Jakabos Zsuzsanna áll (141).

A 26 éves Hosszú a 2012-es, a 2013-as és a 2014-es kiírást is megnyerte, ha összesítésben idén is győz a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség által összesen kétmillió dollárral díjazott sorozaton,

fődíjként újabb 100 ezer dollár üti a markát.

Amellett Tokióban, majd a két utolsó, a november első hetében esedékes dohai (2-3.) és dubaji (6-7.) versenyen jelentősen gyarapíthatja éremgyűjteményét is. A Világkupa-összkollekciót jelenleg 214 medál alkotja, ezen belül 143 aranynál tart.

A japán fővárosban Verrasztó Dávid is rajthoz áll, neki leginkább a két vegyesszámban van győzelmi esélye.