Babos Tímea: Megtisztelő és felemelő érzés volt

Babos Tímea, tenisz
Tiencsin, 2015. október 15. Babos Tímea az amerikai Alison Riske ellen játszik a tiencsini kemény pályás női tenisztorna második fordulójában 2015. október 14-én. (MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej)
Vágólapra másolva!
A párosban induló Babos Tímea szerint nagyon megtisztelő, hogy részt vehetett a Szingapúrban zajló tenisz WTA-világbajnokságon.

"Hatalmas dolognak tartom, hogy itt lehettem és játszhattam a világbajnokságon! Nagyon megtisztelő és felemelő érzés ilyen fantasztikus játékosok között lenni és velük együtt játszani"- nyilatkozta saját weboldalán a 22 éves játékos.

Babos Tímea révén először szerepelt magyar a WTA-világbajnokság párosversenyében, ahol a francia Kristina Mladenoviccsal alkotott, és negyedik helyen kiemelt egységük egy győzelemmel és két vereséggel csoportharmadikként zárt, így nem jutott be az elődöntőbe.

Forrás: MTI/Hszinhua/Jüe Jüe-vej

"Jobb is lehetett volna a szereplésünk, de sajnos Kristina későn érkezett Szingapúrba a moszkvai torna miatt. Év közben én is keveset gyakorlom a párost, akárcsak Kristina, így jó lett volna most együtt is készülni" - mondta Babos, aki szerint

a közös gyakorlás hiányát az első meccsük bánta.


"Utána már sokkal összeszedettebben játszottunk, nyertünk egy olyan duó ellen, amelyik ellen még soha. Majd a szinte verhetetlen világelső párostól kaptunk ki nagy csatában.

- fogalmazott Babos.

A legutóbbi páros világranglista 11. helyén álló soproni teniszező - elmondása szerint - a mostani idényben még két tornán vesz részt egyéniben, párosban viszont már nem versenyez.