Szeretem Robbie Williamst, de a nővéremet jobban

Hérics Dávid akció FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA kajakos kajakozó Közéleti személyiség foglalkozása SPORT sportoló SZEMÉLY váltóverseny verseny versenyez Duisburg, 2013. szeptember 1.
Hérics Dávid célba ér a férfi kajak 4x200 méteres verseny döntőjében a d
Duisburg, 2013. szeptember 1. Hérics Dávid célba ér a férfi kajak 4x200 méteres verseny döntőjében a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon 2013. szeptember 1-jén. A magyar csapat a 3. helyet szerezte meg a váltóversenyben. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Robbie Williams koncertjén járt hétfőn este Hérics Dávid, aki jövő héten Somorácz Tamással K-2 500 méteren rajtol majd a milánói, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A tavaly váltóban vb-aranyat nyert Hérics szembeszélben és hátszélben is gyakorol, hogy minden körülmények között sikeres lehessen a vb-n.

Hétfő este ön is ott volt Robbie Williams koncertjén. Az utolsó lazítós nap volt ez a világbajnokság előtt? - kérdezte Héricset a kajakkenusport.hu.

A szezon általában nem a kikapcsolódásról szól, inkább a feszített felkészülésről és a hétvégi regenerálódásról. De mivel augusztus 6-án volt a 22. születésnapom, így engedélyt kaptam az edzőmtől, Tokár Krisztiántól, hogy a nővéremmel elmenjek Robbie Williams koncertjére. Mindketten nagyon szeretjük a zenéjét, én pedig főként a nővéremet, akivel olyan jó volt egy kis időt együtt tölteni. A felkészülési időszak nagyon nehéz számunkra, csak hétvégén egy-másfél napot tudunk együtt lenni a családdal, a barátokkal, és az meglehetősen kevés. Nagyon örülök, hogy megélhettem egy ilyen bónuszprogramot a tesómmal, mert a közös élmény sokat adott számomra.

Hérics Dávid két éve, Duisburgban harmadik lett a 4x200 méteres verseny döntőjében Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az elmúlt időszakban Dunavarsányban edzettek, hogy állnak? Százszázalékos már minden?

Inkább azt mondom, kilencven százalékban készen vagyunk. Gyakoroljuk a pályát szembeszélben, hátszélben, minden körülmények között, és úgy érzem, jól haladunk.

Meglepte, hogy önök szerezték meg a szám indulási jogát?

Az első válogató tapasztalatai után bíztam benne, hogy sikerülhet. Akkor szoros meccsben voltunk a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás párossal. A második válogató előtt egy kicsit tartottam a Szalai Tamás, Dombi Rudolf párostól, de szerencsére mi hoztuk el a számot.

Volt két-három jól sikerült edzésünk, és eldöntöttük, hogy közösen futunk neki ennek az idénynek. És most mindketten nagyon lelkesen várjuk ezt a világbajnokságot. Nekem személy szerint ez lesz a harmadik felnőtt világbajnokságom.

Somorácz Tamás (hátul) és Hérics Dávid optimistán várják a vb-rajtot Forrás: kajakkenusport.hu/

Milyen eredményt remél?

Bízom benne, hogy ismét sikerül érmet nyernem. Az Európa-bajnokságon még Nádas Bencével lettünk negyedikek, nagyjából fel tudtam mérni a nemzetközi mezőnyt, és a mostani párosunk tudása alapján úgy érzem, egy éremre jók lehetünk. A németek nagyon erősek, de ha van egy jó finisünk a végén, meglephetjük őket.

Korábban kétszáz méteren láthattuk önt versenyezni, hogy áll ezzel a számmal?

Természetesen jövőre az lesz a hangsúlyos, ez az ötszáz méter egy kis kitérőt jelent. A második válogatón úgy végeztünk a harmadik helyen Dudás Mikivel, hogy Szolnokon ültünk össze először. Hogy jövőre együtt futunk-e neki a számnak, még nem tudom. De abban biztos vagyok, hogy egyesben és párosban is megpróbálok majd kvalifikációt szerezni.