Vágólapra másolva!
Michael Phelps 200 után 100 pillangón is megmutatta a világnak, hogy elképesztő formában van.

Phelps azért nem lehet ott a vb-n, mert ittas vezetés miatt eltiltották a versenytől, de már 200 m pillangón is látszott, hogy lehengerlő formában van.

A 18-szoros olimpiai bajnok a hosszabbik távon 1:52.94-es idővel nyerte az amerikai bajnokságot, ez a világ idei legjobb ideje, 2009-es világcsúcsa óta a saját legjobbja is, és bőven jobb Cseh László kazanyi aranyérmes idejénél is (1:53.48).

Phelps 100 m pillangón ott folytatta, ahol 200-on abbahagyta: 50.45 másodperces idővel győzött, így 88 századot vert a második helyezett Jack Congerre. Phelps ezzel az idővel a kazanyi vébén is győzhetett volna, ott ugyanis a dél-afrikai Chad le Clos 50.56-tal végzett az élen, Cseh Lászlót megelőzve, aki 50.87-es magyar csúccsal csapott célba.

Phelps nem fogta vissza magát a célbaérkezés után Forrás: AFP

"Nem tudom, oroszul hogy mondják, de valószínűleg úgy reagálnának, hogy szent szar. Azt hiszem, páran nagyon meglepődnének" - nyilatkozta Phelps edzője, Bob Bowman, amikor arról kérdezték, mit szólhatnak a vébén indulók versenyzője nagy eredményéhez.

Phelps ezzel csattanós választ adott Le Clos-nak, aki a 100-on aratott vb-győzelme után azt nyilatkozta az Eurosportnak, hogy olyan időt úszott, ami Phelpsnek négy éve nem jött össze, úgyhogy az amerikai csöndben maradhat.