Cseh László elárulta a titkát

A hét képei
Kazany, 2015. augusztus 4. Cseh László a kazanyi úszó-, vízilabda-, műugró- és műúszó-világbajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának elődöntőjében 2015. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Vágólapra másolva!
A 200 pillangón aranyérmet szerző Cseh László remek teljesítménnyel, a legjobb idővel kvalifikálta magát a szám 100 méteres döntőjébe a kazanyi világbajnokságon. A 29 éves klasszis holnap ismét az aranyéremért száll majd vízbe, az esélyeiről beszélgetett az Origo kazanyi tudósítójával.

"Nagyon jó volt a mostani úszásom, egy tizeddel lett gyengébb az esti eredményem a reggelinél, aminek egyelőre nem tudom az okát, de nem aggódom, mert a holnapi döntőben kell majd a legjobbamat hozni" - értékelte úszását Cseh László.

Kétszáz után százon is sikerülhet a győzelem?

Szerintem igen, sikerülhet! Egy dolog biztos, a fináléban valami igazán nagyot kell alkotni a sikerhez. Remélem, menni fog.

Nekünk egyre jobban tetszik ez a pillangó...

Én is így érzem, be kell vallanom, hogy igazából mindig is élveztem.

Cseh László levegővétel nélkül tudja megnyújtani a mozdulatait Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Krämer


Mitől ilyen jó ebben a számban?

Sokat számít, hogy most megvan bennem hozzá a kellő erőm, technikám és az állóképességem is. Minden adott ahhoz, hogy holnap egy igazán szép döntőt ússzak. Azt azért hozzáteszem, hogy ez egy rövidebb táv, itt bármi megtörténhet.

Mire számít a fináléban?

Arra, hogy a mai elértek időknél csak sokkal jobb idővel lehet majd nyerni. Biztos vagyok benne, hogy 51 másodpercen belül leszünk jó páran. Mindent bele fogok adni!

Sokan csodáljuk azt a bizonyos célbaérés előtti utolsó négy ütemet. Hogy sikerült ezt kifejleszteni és mi a titka ennek a húzásnak?

Az utolsó pár tempóban nem veszek levegőt, így kicsit megtudom nyújtani a mozdulataimat, ezáltal gyorsabbá is válok.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.