Az olimpián nem kalimpálnak majd férfilábak

565037489
Az amerikai Bill May és Christina Jones a szinkronúszó vegyes párosok döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Világszerte vegyes fogadtatásra lelt a műúszás új száma, a vegyespáros világbajnoki bemutatkozása Kazanyban, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség nem lobbizik az olimpia programba kerülésért.

A sportágtörténeti eseményen az amerikai Christina Jones és Bill May kettős győzött a vasárnapi technikai versenyben. Az összesen hat vegyespárost mozgósító vb-bemutatkozást követően az orosz úszószövetség tiszteletbeli elnöke, Gennagyij Aljosin arról beszélt: érzékelhető bizonyos félelem a hagyományos női számokban érintettek körében, hogy háttérbe szorulhatnak az új szakág megjelenése nyomán.

Az amerikai Bill May és Christina Jones a szinkronúszó vegyes párosok döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon Forrás: AFP/Christophe Simon

Aljosin, aki a FINA bürójának tiszteletbeli tagja, a TASZSZ-nak úgy nyilatkozott: a FINA nem lobbizik azért, hogy az új szám bekerüljön az olimpia programjába is. Megjegyezte, bár Európában nyolc éve jelen van az új szakág, a kazanyi világbajnokságon mégis csak fél tucat duó indult.