Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka hét egyéni számban áll rajthoz a kazanyi vizes világbajnokság augusztus 2. és 9. között sorra kerülő úszóversenyeiben.

A Magyar Úszó Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 26 éves versenyző címvédőként ott lesz a 200 és a 400 méter vegyes küzdelmeiben, ezenkívül 100 és 200 méter gyorson, 100 és 200 méter háton, valamint 200 méter pillangón áll majd rajtkőre.

Nincs olyan, hogy fő szám

"Nem szeretek arról beszélni, hogy melyik a fő számom, mert akkor mindenki azt várja tőlem, hogy majd abban nagyon megmutatom, felesleges ilyesmivel extra feszültséget generálni" - idézte a szervezet közleménye Hosszút.

"Számomra pont az az élvezet, hogy ennyi mindenben indulok, és mindegyiket más miatt szeretem.

A vegyest ezer éve úszom, már csukott szemmel is végig tudok menni a távokon; a hát nagyon új, az ellenfelek is újak, két éve indultam először, akkor az nagy meglepetés volt, ma már talán nem az, de itt tényleg az újdonság a vonzerő. A kétszáz pillangón már kétszer voltam vb-bronzérmes, az is közel áll hozzám, a kétszáz gyors pedig azért érdekes, mert rengetegen indulnak, és annyira szoros a mezőny, hogy tényleg bármi lehet, nagyon izgalmas."

Hosszú Katinka a vb-n is a legjobb akar lenni Forrás: Facebook/Hosszú Katinka


Pörgős és megerőltető lesz a menetrend

Hosszúnak több nehezebb órája is lehet majd az oroszországi viadalon: a második napon vélhetően egy órán belül kell majd bizonyítania a 100 méter hát középdöntőjében, illetve a 200 méter vegyes fináléjában. A harmadik napon szintén egy órán belül rendezik meg a 100 hát döntőjét, illetve a 200 méter gyors középdöntőjét. A következő napon, ha bejut a 200 méter gyors fináléjába, akkor azt követően 25 perce lesz feltöltődni a 200 méter pillangó középdöntője előtt. Az ötödik napon a 100 méter gyors középfutama, a 200 méter pillangó fináléja és a 4x200-as gyorsváltó esetleges döntője jelent kihívást. Ezután az utolsó három etap már "pihentetőnek" ígérkezik, hiszen pénteken csak a 200 méter hát van műsoron, szombaton délelőtt pihenhet, és csak a 200 méter hát döntője, az utolsó napon pedig már "csak" a 400 vegyes előfutama és fináléja esedékes.