Vágólapra másolva!
Babos Tímea az oldalán Kristina Mladenoviccsal az elődöntőben búcsúzott pénteken a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyében.

A torna honlapja szerint a negyedik helyen kiemelt, tavaly finalista magyar, francia duó a másodikként rangsorolt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina kettőssel szállt szembe, és elvesztette az első játszmát.

A folytatásban Babosék elbukták az adogatásukat, ám ezt követően feljavult a játékuk, s végül megnyerték a szettet. A döntő felvonásban a magyar, francia duónak 4:0-ról még sikerült 5:4-re visszakapaszkodnia, de egyenlíteni már nem tudott, s így végül 2 óra 4 perc alatt elvesztette a mérkőzést. Babos estefelé javíthat, ugyanis vegyespárosban az osztrák Alexander Peyával szintén elődöntős.

Babos vegyespárosban még játszhat döntőt Wimbledonban Forrás: Zirig Árpád

Eredmény, női páros, elődöntő:
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 2.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:3, 4:6, 6:4

Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai, 1.) - Raquel Kops-Jones, Abigail Spears (amerikai, 5.) 6:1, 6:2

Martina Hingis 1998 után szerepelhet újra a wimbledoni nyílt teniszbajnokság döntőjében, miután pénteken Sania Mirza oldalán fináléba jutott a női párosok versenyében. A 34 éves svájci teniszező egyéniben 1997-ben, párosban pedig 1996-ban és 1998-ban győzött Wimbledonban, egyéniben öt, párosban pedig kilenc alkalommal diadalmaskodott Grand Slam-tornán.

Hingis indiai társával a Raquel Kops-Jones, Abigail Spears amerikai duót búcsúztatta két játszmában. Az elsőként rangsorolt páros a döntőben a második helyen kiemelt - és tavaly US Open-győztes - Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz kettőssel csap össze, amely a Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia duót ütötte el a fináléba jutástól.

később, vegyespáros elődöntő:
Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.)-Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues (svéd, spanyol) 18.00 körül

férfi elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Gasquet (francia, 21.)
Federer (svájci, 2.)-Murray (brit, 3.)