Vágólapra másolva!
Johanna Konta, a magyar és ausztrál szülők gyermekeként született 25 éves teniszező a britek egyik legnagyobb reménysége a wimbledoni női mezőnyben. Az AEGON Eastbourne International nevű versenyen berobbant játékos folyékonyan beszél magyarul. 

Konta Johanna jelenleg a brit női ranglista második helyén áll, így nem csoda, hogy Wimbledon közeledtével egyre több angol újság foglalkozik vele. Legutóbb a Telegraph nézett kicsit a 25 éves teniszező dolgainak, aki 2012 májusa óta brit állampolgár.

A lap kiderítette, hogy az eastbourne-i lakos a környék egyik eldugott kis éttermében érzi igazán otthon magát, ami nem csoda, hiszen egy ausztrál-magyar kávézóról van szó. „Amikor szerdán itt járt nálunk, nem nézett ki valami jól. Szerintem ezért kapott ki – mondta Ádám Ferenc tulajdonos a Telegraph-nak Konta helyi tornán elszenvedett negyeddöntős vereségéről.

A kürtőskalács a kedvence

A tulajdonos elárulta, azért örül nagyon Konta állandó látogatásainak, mert végre van valaki, akivel magyarul beszélgethet. „Nem tudom, elárulhatom-e a kedvenc ételét. A kürtőskalács a kedvence, imádja az ilyesmiket. Egyébként nagyon jól jött ki neki is, hogy a mi kávézónk egyszerre ausztrál és magyar, a volt ausztrál párommal alapítottuk az Eucalyptus & Paprikát.”

Johanna Konta Forrás: Metro.co.uk

Konta nem lesz kiemelt Wimbledonban, hiszen tavaly az első körben kiesett, miután szoros meccsen, három szettben kikapott egy kínai játékostól. Ennek ellenére a britek sokat várnak tőle, a lap egy „wimbledoni szakértőt” idézve azt írja, nem csak az eastbourne-i teljesítménye miatt gondolják úgy, hogy érdemes fogadni a félig magyar lányra.