Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok Gyurta Dániel edzője, Széles Sándor korábbi magánéleti válságát követően állítja, összekapta magát, és gyökeresen megváltoztatta az életvitelét. Tíz orvosból egy tudott segíteni rajta.

„Jelentem a kétkedőknek és a sajnálkozóknak, hogy talpra álltam, és remélem az is jó hír, hogy talpon is fogok maradni. Egy ideig tényleg rosszul állt a szénám, sőt, tíz orvos közül kilenc valóban lemondóan nyilatkozott az állapotomról, de szerencsére akadt egy tizedik, aki a hónom alá nyúlt és meggyógyított. Dr. Pusztay Margitról van szó, a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályának adjunktusától. Életvitelt kellett változtatnom, diétába kezdenem és leadnom úgy tíz kilót. Magánügy, mégsem titkolom: három hónapja egy pohár sör sem ment le a torkomon. Minden bajával és gondjával együtt szeretem az életet, örülök annak, hogy van egy mellettem kitartó élettársam, és még legalább két olimpián, Rióban és Tokióban is szeretnék ott lenni" - foglalta össze a Telekom Sporthír Szolgálatának az elmúlt időszak történéseit Széles, aki 17 éve dolgozik együtt Gyurta Dániellel.

Az edző ott lesz Kazanyban is

Széchy Tamás egykori versenyzője, majd később egyik adjutánsa, akkor került a reflektorfénybe, amikor Gyurta Dániel még csak 15 évesen a 200 méteres mellúszásban – a világcsúcstartó amerikai Hansent megelőzve, illetve a japán Kitadzsimát megszorítva - olimpiai ezüstérmes lett. Azóta mindkettőjükkel sok minden történt, Széles olykor a igen éles kritikák kereszttűzébe került.

Széles Sándor (b) és Gyurta Dániel 17 éve dolgoznak együtt Forrás: Magyar Úszó Szövetség


„Jól vagyok, nincs baj a vérnyomásommal, a pulzusom se rohangál állandóan le- és felfelé, egyre jobban érzem magam a bőrömben. Végigcsináltam a srácokkal a hódmezővásárhelyi edzőtábort, és a bajnokság után ugyanott fogom folytatni a munkámat, egészen a világbajnokságig. Azt is szeretném bejelenti, hogy Kazanyba is el fogok utazni, le is foglalták már a saját szobámat.”

Útitervére azért is térhetett ki a mesteredző, mert szerinte sokan bolhából csináltak elefántot, amikor az idei év elején orvosi tanácsra nem kísérte el Gyurtát és a többi versenyzőjét az amerikai edzőtáborba.