Félmillió eurót oszt szét a LEN az úszó-Eb-n a legjobbak között

Paolo Barelli
Paolo Barelli jelentette be az új pénzdíjakat
Vágólapra másolva!
Félmillió eurót oszt szét az Európai Úszó Liga (LEN) az ez évi műugró és úszó Eb-ken legjobban szereplők és azok nemzeti szövetségei között.

A Paolo Barelli LEN-elnök által aláírt hírlevél tanúsága szerint a jövő héten a németországi Rostockban zajló mű- és toronyugró kontinensviadalon minden egyéni számban kétezer eurót (mintegy 620 ezer forint) kap a győztes, a második helyezettnek 1500, a harmadiknak pedig 1000 eurós különprémium jár. A szinkronugró párosoknál az Európa-bajnok duót 2500, az ezüstérmest 2000, a bronzérmest pedig 1500 euróval jutalmazzák.

Húszezer eurót kapnak a legjobbak

A decemberben az izraeli Netanyában esedékes rövidpályás úszó Eb dobogósai - amint az az elnöki levélben áll: a LEN kedvező anyagi helyzetének köszönhetően - még komolyabb pénzdíjakra számíthatnak.

Paolo Barelli jelentette be az új pénzdíjakat Forrás: AFP



Az egyéni eredményeket pontokra átszámító táblázat első tizenkét helyezettjét jutalmazzák mindkét nemnél úgy, hogy az abszolút legjobb férfi- és női úszó egyformán 20 ezer euróval (6,2 millió forint) gazdagodik. A második helyezettek fejpénze 18 ezer, a harmadikaké 15 ezer, a negyedikeké 12 ezer, az ötödikeké 10 ezer, a hatodikaké pedig nyolcezer euró, s még az ezresével csökkenő prémiumlistát záró 12. helyezettek is két-két ezer eurót kapnak.