Djokovic leiskolázta Nadalt

Novak Djokovic, tenisz
FRANCE, Paris : Serbia's Novak Djokovic reacts after a point against Spain's Rafael Nadal during their men's quarter final match of the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on June 3, 2015. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
Nagy lépést tett első Roland Garros-sikere felé Novak Djokovic, miután a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében nagyon simán, három szettben legyőzte a kilencszeres bajnok Rafael Nadalt.

Novak Djokovic esélyt sem adott ellenfelének, a kilencszeres bajnok Rafael Nadalnak a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A világelső szerb az első szettben 4:0-s rohammal nyitott, innen Nadal még nagy küzdelemben visszakapaszkodott és egyenlített, de végül elbukta a játszmát 7:5-re.

A második szettben sem sikerült újítani, és a 6:3-as újabb szettvesztés után csak arra koncentrált, hogy a harmadikban legalább egy játékot nyerjen.

Djokovic nagyon simán győzött Forrás: AFP/Pascal Guyot

A nyolcszoros Grand Slam-győztes Novak Djokovic pályafutása során eddig ötször győzött Melbourne-ben, kétszer Wimbledonban és egyszer a US Openen, de a Roland Garroson csupán a fináléig verekedte el magát, ott azonban 2012-ben és 2014-ben is kikapott Nadaltól.

A spanyol a legutóbbi tizenegy évben kilencszer nem talált legyőzőre Párizsban, mérlege félelmetes, 70 győztes meccs mellett most csupán másodszor kapott ki.

Eddig egyetlen ember mondhatta el magáról, hogy a Garroson le tudta győzni: 2009-ben a nyolcaddöntőben a svéd Robin Söderling verte 2:6,7:6, 4:6, 6:7-re.

Eredmény, férfiak, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Nadal (spanyol, 6.) 7:5, 6:3, 6:1.