Babos közel volt a bravúrhoz Birminghamben

Babos Tímea, tenisz
UNITED ARAB EMIRATES, Dubai : Timea Babos of Hungary returns the ball against Serbia's Jelena Jankovic during their 1st Round of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championships on February 15, 2015 in Dubai. AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
Babos Tímea három játszmában vereséget szenvedett a harmadik helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarrótól a 731 ezer dollár (203 millió forint) összdíjazású birminghami füvespályás női tenisztorna második fordulójában.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a világranglistán 96. magyar játékos - aki a selejtezőből jutott fel a főtáblára - simán elvesztette az első játszmát, de a másodikat hasonló könnyedséggel megnyerte. A mindent eldöntő harmadik felvonást egy közel egyórás esőszünet szakította meg.

Aztán 2:2-nél először Babosnak sikerült elvennie az idén már három versenyen, Antwerpenben, Miamiban és Rómában is döntős riválisa adogatását, majd a sajátját is megtartotta, így 4:2-es előnybe került.

Egyesben is közel volt a bravúr Forrás: AFP/Karim Sahib

A világranglistán kilencedik Suárez Navarro azonban gyorsan fordított, majd a legfontosabb pillanatban, 5:4-es vezetésénél újra elvette Babos adogatását, s megnyerte kettejük második összecsapását. Babos ma még párosban is pályára lép, a francia Kristina Mladenovic oldalán az Andreja Klepac, Csan Hao-Csing szlovén, tajvani kettős ellen.

Eredmények, egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Carla Suárez Navarro (spanyol, 3.)-BABOS TÍMEA 6:2, 3:6, 6:4
Larcher de Brito (portugál)-Ivanovic (szerb, 2.) 6:4, 3:6, 7:6 (8-6)
Strycova (cseh, 10.)-Hradecka (cseh) 6:3, 6:4
Jankovic (szerb, 15.)-Dellacqua (ausztrál) 7:6 (13-11), 6:3
McHale (amerikai)-Doj (japán) 6:3, 6:4
Rybarikova (szlovák)-Schmiedlova (szlovák) 7:6 (7-0), 6:1
Koukalova (cseh)-Garcia (francia, 16.) 6:3, 6:0