Marha jól van a rákot legyőző Balzsay

Balzsay Károly; Erdei Zsolt; Gulyás András; Kovács István Budapest, 2014. augusztus 9.
Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó, a Boksz Világszervezet, a WBO európai elnöke (b2), mellette jobbra Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú pr
Budapest, 2014. augusztus 9. Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó, a Boksz Világszervezet, a WBO európai elnöke (b2), mellette jobbra Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok fut a Suhanj! Alapítványnak átadott futókocsikkal a Margitszigeten 2014. augusztus 9-én. A futókocsikat a WBO egymillió forintos adományából vásárolták. Balra Balzsay Károly, a WBO és a Boksz Világszövetség (WBA) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka. A kocsiban Gál Lilla és Gulyás András. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A csontvelővel, tüdővel és léppel áttétes nyirokmirigyrákot legyőző Balzsay Károly tele energiával dolgozik.

"Köszönöm szépen, marha jól vagyok" – kezdte a Blikknek a 35 éves egykori ökölvívó, aki a KSI-ben gyereket tanít bokszolni. "Amellett, hogy az edzőteremben gyakorolunk, meghívásoknak is eleget teszünk. Legutóbb a Nagy Sportágválasztón tartottunk bemutatót apróságokkal, fiúk, lányok vegyesen kesztyűztek. Nagyon élvezem a munkát. Már most is sok magyar bajnokunk van, sőt világversenyről is hoztunk érmeket."

Tavaly augusztusban a Margitszigeten futott egy jótékonysági rendezvényen Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Balzsay szerint az edzősködés most kitölti az ő és a felesége idejét is, aki ugyanezt csinálja, csak tornászokkal, de hamarosan elmennek, és pihennek egy nagyot.

"Tavaly sajnos elmaradt a nyaralás, idén viszont mindenképpen eltűnünk egy hétre, sőt augusztusban is talán belefér egy-két nap a Balatonnál" - mondta Balzsay Károly.