29 lottóötös jönne ki a Mayweather-Pacquiao csata bevételéből

Las Vegas, 2015. május 2.
Az amerikai Floyd Mayweather Jr. (b) és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao az Ökölvívó Világtanács, WBC, az Ökölvívó Világszövetség, a WBA és az Ökölvívó Világszervezet, a WBO váltósúlyú bajnoki címéért bokszol a Las Vegas-i MGM Gr
Las Vegas, 2015. május 2. Az amerikai Floyd Mayweather Jr. (b) és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao az Ökölvívó Világtanács, WBC, az Ökölvívó Világszövetség, a WBA és az Ökölvívó Világszervezet, a WBO váltósúlyú bajnoki címéért bokszol a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában 2015. május 2-án. (MTI/AP/John Locher)
Vágólapra másolva!
Még Magyarország éves költségvetését is jelentősen megdobná az a pénzmennyiség, amit a május 2-án megrendezett Floyd Mayweather-Manny Pacquiao bokszmeccs kitermelt.

A Profiboksz.hu azt írja, a jelentések szerint 4,4 millióan fizettek elő pay-per-view konstrukcióban a mérkőzésre, ami önmagában 400 millió dollárt jelent, és ha ehhez még hozzávesszük a jegyárból, a nemzetközi közvetítési jogokból, a reklámjogokból, és szponzori pénzekből érkező összeget, akkor összesítve mintegy 500 millió dollár - azaz nagyjából 135 milliárd forint - bevétel realizálódott.

Floyd Mayweather ezzel a 4,4 milliós előfizetéssel gyakorlatilag megduplázta saját rekordját: korábban az Oscar De La Hoya elleni meccse volt a csúcs, amelyre 2007-ben 2,48 millió néző fizetett elő.