Ilyet még sosem mondtak Novak Djokovicnak

DJOKOVIC, Novak A szerb Novak Djokovic a luxemburgi Gilles Muller ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében Melbourne-ben. Djokovic 6:4 7:5, 7:5 arányban győzött.
Novak Djokovic még sokáig szeretné vezetni a világranglistát
Vágólapra másolva!
Egy amerikai újságíró olyat mondott Novak Djokovicnak, amit még sosem hallott a szerb teniszező.   

A Miamiban zajló ATP tenisztorna negyedik körében az ukrán Alexandr Dolgopolovot verte a szerb világelső, a negyeddöntőben pedig a spanyol David Ferrerrel csap össze. A győztes meccset követő sajtótájékoztatón az egyik újságíró a veteránok csatájaként harangozta be a Ferrer elleni meccset.

"Azt mondta, hogy két veterán?" - kérdezett vissza Djokovic. "Igazán megtisztelő, köszönöm szépen. Ez az első alkalom, hogy így aposztrofálnak" - nevetett a teniszező, aki nem sértődött meg az eseten.

Novak Djokovic még sokáig szeretné vezetni a világranglistát Forrás: MTI/EPA/Made Nagi


Az újságíró szabadkozni kezdett, hogy mindössze a tapasztaltságukra és az eredményeikre utalt, de Djokovic leintette.

"Mérföldkőhöz érkeztem, először hallok ilyesmit, és ezen el kell gondolkodnom. Szíven ütött a realitás, de köszönöm, hogy segített felismernem az idő múlását" - válaszolta a 27 éves játékos.

A sikereket számon kell tartani

Djokovic 16 évesen mutatkozott be a profik között, azóta szinte folyamatosan játékban van. 140 hete vezeti a világranglisátát is, ha még egy hétig kitart, akkor beéri Rafael Nadalt a hatodik helyen - már ami a világranglista élén eltöltött leghosszabb id rekordját illeti.

A csúcstartó a svájci Roger Federer, aki 302 héten keresztül vezette a ranglistát.

"Számon tartom a karrierem legfontosabb állomásait. Büszke vagyok arra, amit elértem, és még sokáig szertnék a világ legjobbja lenni. Ha sikerül megőrizni a fegyelmezettségem, nem lazítok, és egyenletesen teljesítek, akkor biztos vagyok benne, hogy az eredmények sem maradnak majd el" - fogalmazott Djokovic.