Babos elvégezte az olasz melót

Babos Tímea, tenisz
UNITED ARAB EMIRATES, Dubai : Timea Babos of Hungary returns the ball against Serbia's Jelena Jankovic during their 1st Round of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championships on February 15, 2015 in Dubai. AFP PHOTO / KARIM SAHIB
Vágólapra másolva!
Babos Tímea bejutott a legjobb négy közé a 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású, marrákesi salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán 86. magyar játékos az olasz Flavia Pennettával találkozott (26.), akit harmadikként emeltek ki a szervezők. A két játékos első mérkőzésén 2:2-nél az MTK teniszezője - aki 2013 óta első negyeddöntőjét vívta egyesben - vette el először riválisa adogatását, majd egy újabb bréket követően kiszerválta a félórás nyitószettet.

A 33 éves ellenfél a folytatásban magára talált, és 5:1-re elhúzott, ám Babos 5:4-re felzárkózott, olasz riválisa azonban 7:5-re hozta a szettet és egyenlített.

Forrás: AFP/Karim Sahib

A mindent eldöntő harmadik játszmában többször is egymást brékelték a felek, végül Babos jobban bírta a végjátékot, s 2 óra 10 perc alatt nyert.

A 21 éves magyar játékos a délután folyamán párosban elődöntőt vív a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán a német Sandra Klemenschits, Tatjana Maria duó ellen.

Mladenovic a nap első egyes mérkőzésén magabiztos győzelemmel jutott be a négy közé.

egyes, negyeddöntő:
Babos Tímea-Flavia Pennetta (olasz, 3.) 6:2, 5:7, 7:5
Mladenovic (francia)-Arruabarrena (spanyol) 6:4, 6:1