Sírva mondott köszönetet bátyjának a vb-aranyért

Tarjei Boe (Bö), Johannes Thingnes Boe (Bö), biatlon, sílövészet
CZECH REPUBLIC, Nové Mesto na Morave : (LtoR) Norway's relay biathletes Tiril Eckhoff, Fanny Welle-Strand Horn, celebrate winning the Mixed 2x6 plus 2x7,5 Km Relay competition, part of IBU World Cup Biathlon in Nove Mesto, Czech Republic, on February 6, 2015. Norway's team won ahead of Czech Republic's and Ukraine. AFP PHOTO / MICHAL CIZEK
Vágólapra másolva!
Meglepetésre a mindössze 21 éves Johannes Thingnes Bö nyerte a férfiak 10 kilométeres sprintversenyét a finnországi sílövő-világbajnokságon. A fiatal norvég biatlonista a csütörtöki vegyesváltó-bronz után élete első felnőtt világversenyén győzött, mögötte a kanadai Nathan Smith, illetve bátyja, a sokkal sikeresebb Tarjei Bö végzett.

Ezért is érdemes biatlonversenyt nézni

Csütörtökön még együtt nyert vb-bronzot a norvég vegyes váltóval Tarjei Bö és Johannes Thingnes Bö, szombaton pedig egymással küzdött meg a férfiak sprintversenyében a Kontiolahtiban zajló biatlon-világbajnokságon.

A versenyt végül az esélytelenebb fiatalabb fivér, a 21 éves Johannes Thingnes nyerte meg. az utolsó lövését elhibázta ugyan, de így is bő 12 másodperccel volt gyorsabb a kanadai Nathan Smith-nél és 25-tel a korábban összetett Világkupát nyert olimpiai és hétszeres világbajnok testvérénél.

Tarjei és Johannes Thingnes Bö Forrás: AFP/Michal Cizek

"Ha a bátyám nem kezdett el volna biatlonozni, akkor én sohasem vágtam volna bele a sportágba. Nagyon köszönöm Tarjeinek ezt az aranyt. Megpróbáltam visszatartani a könnyeimet, de nem sikerült. Biztos vagyok abban, hogy otthon, Strynben most teljes az öröm, és felzászlózták az egész falut. A telefonom folyamatosan rezeg a gratulációktól" - nyilatkozta a friss világbajnok.

Eredmények, férfi 10 km:
1. Johannes Thingnes Boe (Norvégia) 24:12,8 perc/1 lőhiba
2. Nathan Smith (Kanada) 12.1 mp hátrány/1
3. Tarjei Boe (Norvégia) 25.3/0

A a nők 7,5 kilométeres sprintversenyét Marie Dorin Habert nyerte, a 2010-es vancouveri téli olimpián ebben a számban bronzérmes francia mögött Kontiolahtiban a hibátlanul lövő lengyel Weronika Nowakowska-Ziemniak szerezte meg a második helyet, a bronzérmet pedig az ukrán Valj Szemerenko érdemelte ki. Szőcs Emőke 64. lett, így nem indulhat a vasárnapi üldözőversenyben, amelyre a szombati sprintviadal első 60 helyezettje szerzett rajtjogot.

női 7,5 km:
1. Marie Dorin Habert (Franciaország) 22:16.8 perc/1 lőhiba
2. Weronika Nowakowska-Ziemniak (Lengyelország) 9.6 mp hátrány/0
3. Valj Szemerenko (Ukrajna) 19.7/1
...64. Szőcs Emőke 3:23.0 p h./3