Vágólapra másolva!
Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke szerint minden dicséretet megérdemel a magyar válogatott, amely 4-1-re nyert Moldova ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának győri párharcában.

"Több nézőre számítottunk, de aki eljött ide a csarnokba, az felemelő és nagy sportértékű mérkőzéseket láthatott" - fogalmazott.

"Az újonc Borsos megállta a helyét a moldovaiak első számú játékosa ellen is, aki pedig látta a tegnapi páros több mint öt óráját, az tapasztalhatta, hogy milyen összetartó erő van a csapatban, és milyen mélységekből lehet visszajönni" - fejtegette, hozzátéve: a nem élvonalbeli játékosok profi karrierjük alatt ritkán versenyeznek ilyen körülmények között.

Szűcs szerint nagyon fiatal csapat indult el az úton Kuhárszky Zoltány kapitány irányítása alatt, aki elárulta, hogy a fiúk egész héten összetartóan viselkedtek, elfogadva a szakvezető döntéseit.

"Ez mindenképp jó előjel a jövőre nézve - mondta Szűcs Lajos, aki kitért a következő Dk-fordulóra is, amely júliusban esedékes a bosnyákok ellen: Hamarosan meghirdetjük a jelentkezési lehetőséget annak a szabadtéri párharcnak a lebonyolítására. Szeretnénk akkor is közönségcsalogató meccseket játszani".