Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka edzője-férje, Shane Tusup szerint a legjobb, ami az úszónővel történt, hogy lemaradt a dobogóról a londoni olimpián, hiszen így mindent újrakezdhetett.

"Az olimpiai negyedik hely a legjobb dolog, ami történhetett vele, és ezt többször elmondtam neki is. Biztos vagyok benne, hogy ha Londonban bronzérmet nyer, akkor most nem lenne ő a magyar Iron Lady. Persze, klassz lenne, ha most lenne egy olimpiai bronzérme, de amit azóta csinál, az talán többet jelent a számára" - nyilatkozta az Origónak Shane Tusup, aki a londoni olimpia után vette át Hosszú Katinka szakmai irányítását.

A szakember ugyanazt várja Katinkától, amit eddig is tett. "Az elmúlt időszakban bízott magában, megvolt benne az a plusz, ami a győzelemhez kell. Talán aranyérmes lesz Rióban, roppant boldogak lennénk, ha ez így lenne, de ha nem ez fog történni, akkor sem dől össze a világ - megyünk tovább" - folytatta Tusup, aki ezek szerint is nagyon egy hullámhosszon van az úszónővel, mert Hosszú Katinka ugyanígy beszélt korábban a riói várakozásairól.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az amerikai tréner azt mondja, az emberek még nem látták, hogy milyen a csúcson lévő Hosszú Katinka. "Úgy gondolom, sokkal tehetségesebb annál, mint azt gondolja magáról és mint azt mások gondolják róla. Lehet, hogy a csúcsot már idén eléri, de a legjobb az lenne, ha jövőre úszna élete formájában."

A volt hátúszó úgy véli, nehéz volt magát elfogadtatni a magyar edzőkkel, elsősorban a kora miatt. "Elég kemény, mert fiatal vagyok, 26 éves. A második legfiatalabb edző is sokkal idősebb nálam. Nem számít tradicionálisnak az az út, ahogyan én edző lettem. Folyamatosan próbálom magam képezni, de nagyon nehéz így. Közeli kapcsolatban vagyok a magyar szövetséggel, együtt igyekszünk minél többet tenni a magyar úszósportért."