Hingis Vastag Csabával teniszezett

Martina Hingis of Hyderabad Aces plays a shot against Venus Williams of Bangalore Raptors during the Champions Tennis League (CTL) women's singles match at the Karnataka State Lawn Tennis Association (KSLTA) in Bangalore on November 21, 2014.  AFP PHOTO/M
Martina Hingis of Hyderabad Aces plays a shot against Venus Williams of Bangalore Raptors during the Champions Tennis League (CTL) women's singles match at the Karnataka State Lawn Tennis Association (KSLTA) in Bangalore on November 21, 2014. AFP PHOTO/Manjunath KIRAN
Vágólapra másolva!
A Magyar Tenisz Napjára Budapestre érkezett Marinta Hingis. A magyar származású svájci játékos gyerekekkel, és a speciális olimpiai csapat tagjaival teniszezett. Meg Vastag Csabával is.

Hingis az akkor Csehszlovákiához tartozó Kassán született, édesapja, a felvidéki magyar Hingis Károly kiválóan beszéli is a nyelvünket, lánya azonban nem tartja vele a kapcsolatot - írta a Blikk.

Az ötszörös Grand Slam-győztes játékos szülei Martina ötéves korában elváltak, akkor a lány az édesanyjával Svájcba költözött, menedzserén keresztül pedig azt üzente, nem is szeretne beszélni rokonságának apai ágáról.

"Többször voltam Budapesten kislányként, de igazából nem sok emlékem van azokról a napokról. Szívesen jöttem most ide, jó volt régi játékostársakkal, például Kapros Anikóval vagy Mandula Petrával találkozni" – mondta Hingis, aki többek között gyerekekkel, a speciális olimpiai csapat tagjaival teniszezett, sőt Vastag Csaba énekessel is pötyögött kicsit, majd aláírásokat osztogatott.

Hingis még ma is aktív Forrás: AFP/Manjunath Kiran

Hingis ma is aktív, néhány napja az indiai Leander Paes oldalán vegyes párosban győzött az Australian Openen, ahol 1997-ben élete első Grand Slam-sikerét is aratta.

A Syma Csarnokban rendezték közben a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáját, ahol az ötödik helyen végeztek a magyarok.