Vágólapra másolva!
Sokak szerint túl messzire ment az a holland újságíró, aki közzétett egy fotót Andy Murray puskájáról, amivel motiválja magát a meccsek alatt.

Szemtelen módszerrel derítette ki egy holland újságíró, hogyan motiválja magát a meccsek szüneteiben Andy Murray.

Wilfred Genee észrevette, hogy a skót játékos egy A4-es lapról olvasgat a pihenők alatt. Az egyik szünetben pedig egyszerűen fogta, és lefotózta a lapot. Mi több, a fotót közzé is tette a Twitteren.

Murray egy rajongói levél hátlapjára írt magának motivációs tanácsokat és taktikai utasításokat, melyeket mantrázhat a pályán.

Számos rajongó "bunkóságnak" vagy "etikátlannak" nevezte a kézzel írt lista nyilvánosságra hozatalát, az újságíró viszont azzal védekezett, hogy legyőzte a kíváncsisága, mert látta Murrayt rendre olvasgatni a lapot.

Andy Murray "motivációs levele". A tanácsok: 1. Legyél jó magadhoz, 2. Próbáld a legjobbadat, 3. Legyen erős lábmunkád, 4. Legyél kezdeményező, 5. Koncentrálj minden pontra és fejlődj. A taktikai utasítások: 1. Irányíts te, 2. Tartsd az alapvonalon az ellenfeled, és mozgasd, 3. Figyelj a szerváidra, 4. Amennyire csak lehet, maradj az alapvonalon, 5. Maradj lent az ütéseknél, használd a lábad. Forrás: Origo

Különösebb szenzáció azért nincs a leírtak közt, hacsak éppen az nem, hogy ennyire egyszerű a kétszeres Grand Slam-győztes tárháza. Nem is jött be a módszer: Gilles Simon 6:4, 6:2-re legyőzte.

Murray mindezek ellenére jelenleg nagyon elégedett az edzőjével, Amélie Mauresmóval, akinek segítségével el is jutott januárban az AusOpen döntőjéig. A rotterdami torna után viszont kérdés, változtat-e a Murraynek adott taktikai utasításon?