Vágólapra másolva!
Rafael Nadal hősiesen, betetséggel is harcolva gyűrte le 4 óra 12 perc alatt öt szettben az amerikai Tim Smyczeket az Australian Open 2. fordulójában.

Nadal megnyerte az első játszmát a világranglistán 112. amerikai Smyczek ellen, a problémák ezután kezdődtek, a meccs után bevallotta, hogy görcsök kínozták, és fizikailag nem volt rendben.

Smyczek kétszer is úgy brékelte Nadalt, hogy a spanyol kettős hibát ütött a gémet eldöntő szervánál, és végül 6:3-mal lett az amerikaié a szett. A harmadik játszmában az amerikai 2:0-ra elhúzott, és Nadal akkor kezdett életre kelni, amikor szédülésre hivatkozva ápolást kért. Végül rövidítésben dőlt el a játszma - Smyczek javára, így Nadal a kiesés szélére sodródott.

Ő azonban hatalmas küzdő, és a negyedik szettben elkezdett határozottabban játszani, megpróbálta a labdameneteket hamarabb befejezni, és a szervája is feljavult. 4:2-nél brékelte ellenfelét, és 6:3-mal kicsikarta a döntő szettet. A mindent eldöntő játszmában Nadalnak korábban is volt már lehetősége a brékre, ezt végül 5:5-nél tette meg, így csak ki kellett szerválnia a meccset.

Amikor 30-0-nél Nadal egy bekiabáló szurkoló miatt elrontotta az első adogatását, Smyczek sportszerű gesztussal felajánlotta, hogy adjon új szervát, és Nadal meg is nyerte a pontot. Az első három meccslabdát az amerikai még hárította, a negyediket viszont már nem, Nadal pedig úgy borult le sírva a hálónál, ahogy a Grand Slam-győzelmek során szokott, ez is visszaadja, hogy milyen nagy diadal volt ez a részéről.

2. forduló:
Nadal (spanyol, 3.) - Smyczek (amerikai) 6:2, 3:6, 6:7 (2-7), 6:3, 7:5.