Federer szárnyal, Ivanovic döntős

Roger Federer, tenisz
UNITED KINGDOM, London : Switzerland's Roger Federer celebrates winning his semi-final singles match against Switzerland's Stanislas Wawrinka on day seven of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 15, 2014. AFP PHOTO/GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Elsőként a második helyen kiemelt Ana Ivanovic jutott be a brisbane-i keménypályás tenisztorna női versenyének fináléjába. A korábbi világelső szerb játékos a pénteki első elődöntőben az amerikai Varvara Lepchenkót győzte le két játszmában, ellenfel Maria Sarapova lesz. 

Döntőbeli ellenfele az első helyen rangsorolt orosz Marija Sarapova lesz, aki az ukrán Jelina Szvitolinát búcsúztatta rendkívül sima mérkőzésen.

A férfiak negyeddöntőjében nem történt meglepetés, így az első négy kiemelt, a svájci Roger Federer, a japán Nisikori Kej, a kanadai Milos Raonic és a bolgár Grigor Dimitrov jutott tovább.

Federer hasított: röpke 41 perc alatt lemosta szabadkártyás ellenfelét, összsen 30 adogatásából csupán öt pontot nem nyert meg.

Federer tán meg sem izzadt Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ráadásul a svájci zseninek csak két győzelem hiányzik az ezredikhez, tehát már akár Brisbane-ben elérheti ezt a mérföldkövet. Az Open-korszakban, 1968 óta csupán Jimmy Connors (1253) és Ivan Lendl (1071) jutott messzebb.

Eredmények:

nők (1 millió dollár összdíjazás):
elődöntő:
Ivanovic (szerb, 2.)-Lepchenko (amerikai) 7:6 (7-2), 6:4
később:
Sarapova (orosz, 1.)-Szvitolina (ukrán) 6:1, 6:3

férfiak (452 670 dollár összdíjazás):
negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Duckworth (ausztrál) 6:0, 6:1
Nisikori (japán, 2.)-Tomic (ausztrál) 6:0, 6:4
Raonic (kanadai, 3.)-Groth (ausztrál) 7:6 (7-5), 3:6, 7:6 (7-2)
Dimitrov (bolgár, 4.)-Klizan (szlovák) 6:3, 6:4
Az elődöntőben:
Federer-Dimitrov, Nisikori-Raonic