Vágólapra másolva!
Megvédte az IBF szervezet nehézsúlyú nemzetközi bokszbajnoki címét Artur Szpilka, aki egyhangú pontozással legyőzte a veterán Tomasz Adameket. A másik lengyel házicsatában 19. profi mérkőzésén is hibátlan maradt Maciej Sulecki, miután a középsúlyúak között a 7. menetben kiütötte a korábbi világbajnoki kihívó Grzegorz Proksát.

Szombat este Krakkóban lépett ringbe Tomasz Adamek, hogy honfitársa, Artur Szpilka ellen megszerezze az IBF szervezet nehézsúlyú nemzetközi bokszbajnoki címét. A nem sok izgalmat tartogató mérkőzés nagy részét a fordított alapállású Szpilka irányította, balkezeseivel rendre megelőzte a kissé lassú és pontatlan Adameket.

A találkozó folyamán a korábbi félnehézsúlyú- és cirkálósúlyú világelső Adamek néhány kemény jobbkezessel meglepte fiatal ellenfelét, ám az összességében jobb teljesítményt nyújtó Szpilka egyhangú pontozással (96-94, 96-94, 98-92) behúzta karrierje 17. győzelmét.

Adamek zsinórban második vereségét könyvelhette el és a látottak alapján nagyon úgy fest, hogy a karrierje végső állomásához érkezett.

Proksának nem volt esélye

Közel másfél évvel azt követően, hogy 2013 júniusában pontozásos vereséget szenvedett Sergio Morától, szombaton este Krakkóban újra szorítóba lépett a korábbi világbajnoki kihívó Grzegorz Proksa.

A 30. születésnapját pár hét múlva ünneplő, korábban hosszabb ideig Veres Lászlóval készülő középsúlyú Proksa a veretlen, addigi 18 meccséből 18-at megnyert, szintén lengyel Maciej Sulecki esetleges legyőzésével igyekezett volna visszatérni a körforgásba, azonban utóbbi bunyós az összecsapás 7. menetében kiütötte rutinosabb honfitársát, írja a Profiboksz.hu szakportál.