Élő:

Federernek szamárfület mutattak

Stanislas Wawrinka, svájci teniszező, AusOpen 2014-es győztese
Switzerland's Stanislas Wawrinka reacts after a point against Spain's Rafael Nadal during the men's singles final on day 14 of the 2014 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2014. AFP PHOTO / SAEED KHAN -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Egyelőre kérdéses, hogy pályára léphet-e a tenisz Davis Kupa hétvégi, lille-i döntőjében Roger Federer, a svájciak éljátékosa, aki hátsérülése miatt kedden nem tudott edzeni. Legalább már a csapattársával, Stanislas Wawrinkával jóban van, miután pár napja összekaptak Londonban.

A volt világranglista-vezető, 17-szeres Grand Slam-győztes Federer bizakodó: "Már jobban érzem magam, mint vasárnap, de még nem elég jól ahhoz, hogy tréningezzek. De reménykedem." A világranglista-második a fájdalmai miatt két napja visszalépett a Novak Djokovic elleni döntőtől a londoni világbajnokságon.

A Davis Kupa döntőjét péntektől vasárnapig, salakos borításon rendezik. A házigazda franciák 2001 óta először nyerhetnek ismét, a svájciak pedig történetük első DK-győzelméért küzdenek.

Wawrinkát idegesítette Federerné Londonban Forrás: AFP/Saeed Khan

Federer szinte biztosan azért lépett vissza a vb-döntőtől, mert könnyen lehet, hogy nem adódik még egyszer esélye DK-t nyerni. Londonban ezért a másik döntős Djokoviccsal a hazai kedvenc, Andy Murray játszott egy bemutató meccset.

A Stanislas Wawrinka elleni drámai elődöntőben Federer felesége, Mirka többször bekiabált a kevésbé híres svájci pontjainál, ami miatt a két játékos később egy tízperces heves vitát vívott az öltözőben. Aztán elutaztak Lille-be, ahol együtt kellene harcolni a DK-győzelemért; Wawrinka Eurostarral, Federer repülővel ment.

A helyszínen aztán már készített a csapat egy közös fotót - amin nagy vigyorgások közepette Wawrinka szamárfület mutat a legendás honfitársnak.