Vágólapra másolva!

Djokovic letarolta Cilicet az ATP-világbajnokságon

A címvédő Novak Djokovic két szettben, mindössze két játékot veszítve nyert a horvát Marin Cilic ellen a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokságon.

A világelső szerb játékos ezzel tizenegyedszer győzte le az idén a US Openen diadalmaskodó horvát riválisát, aki eddig még egyszer sem verte őt meg.

Eredmény, A csoport, 1. forduló:
Djokovic (szerb, 1.)-Cilic (horvát, 8.) 6:1, 6:1

korábban:

Wawrinka (svájci, 3.)-Berdych (cseh, 6.) 6:1, 6:1

Az elmúlt két évben győztes szerb játékos 27 mérkőzés óta veretlen fedett pályán, ahol legutóbb a 2012-es párizsi versenyen kapott ki.

Djokovic - akinek nemrég fia született - tavaly Rafael Nadalt, 2012-ben pedig Federert verte a londoni fináléban, előzőleg pedig 2008-ban is vb-első lett, amikor még Sanghaj adott otthont a nyolcfős szezonzáró viadalnak. A 27 éves belgrádi teniszező ráadásul könnyűnek mondható sorsolást kapott idén: az idei Australian Open-győztes, ám az elmúlt hetekben gyengélkedő svájci Stanislas Wawrinka, a US Open-bajnok horvát Marin Cilic, valamint a cseh Tomas Berdych lesz az ellenfele az A csoportban.


A B jelű kvartettben a 17-szeres Grand Slam-győztes, hatszoros világbajnok Federer, az elmúlt hetekben három tornán is diadalmaskodott brit Andy Murray, a US Openen döntős japán Nisikori Kej, valamint a kanadai Milos Raonic lép pályára az O2 Arenában.


A tavalyi mezőnyből hiányozni fog a hétfőn vakbélműtéten átesett Nadal, az idényt csuklósérülés miatt szinte teljesen kihagyó argentin Juan Martin del Potro, a spanyol David Ferrer és a francia Richard Gasquet is.


Az elmúlt tíz év világbajnokai:

2004: Roger Federer (svájci)
2005: David Nalbandian (argentin)
2006: Roger Federer
2007: Roger Federer
2008: Novak Djokovic (szerb)
2009: Nyikolaj Davigyenko (orosz)
2010: Roger Federer
2011: Roger Federer
2012: Novak Djokovic
2013: Novak Djokovic