Vágólapra másolva!
A lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián az első helyen jutott be a jövő szombati fináléba, a Berki, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid alkotta férfi válogatott pedig a 20. helyen végzett a tornászok nanningi világbajnokságán.

A csapat a hetedik csoportban, ugrásban kezdte meg a szereplést, s az első három szeren még megilletődötten tornásztak a versenyzők, de a talajtól kezdve egyre jobban feljöttek, s végül 331.202 ponttal a 20. helyen végzett az együttes, amely így ott lehet a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-n.

Az olimpiai bajnok Berki a talajgyakorlatig a melegítőcsarnokban készült, utána csatlakozott a többiekhez. A lólengés az ötödik szer volt, ahol a világbajnok 7,0 kiinduló pontú, kétollós, bőrorsós gyakorlatát mutatta be, szépen, elegánsan.

A zsűri is nagyra értékelte a bemutatót, ugyanis Berki magas, 16,066-os pontszámot kapott a gyakorlatára, ezzel az első helyen, ráadásul több mint fél pont előnnyel jutott be a fináléba. Hidvégi Vid a 13. helyen végzett ezen a szeren.

A Kínában zajló vb egyfajta előkvalifikáció, csapatban ugyanis a legjobb 24-be kell kerülni ahhoz, hogy a 2015-ös világbajnokságon is részt vehessen a válogatott, s ott már olimpiai kvótát lehet majd szerezni.

Folytatás vasárnap a női selejtezők első napjával, a magyarok helyi idő szerint 20 órakor lépnek a szerekhez.

Magyar Zoltán szerint "óriási dolog, nagy előrelépés, hogy a csapat a 20. helyen végzett, hiszen így ott leszünk kvalifikációs világbajnokságon". A magyar tornaszövetség elnöke hozzátette, hogy a csapat a nehezebb indulás után jól teljesített a szereken, a csapatösszetartás pedig kiváló, és ennek nagyon örül, "mint ahogy Berki Krisztián kiváló teljesítményének is, egyértelműen ő volt most a legjobb, kimagaslott a mezőnyből".