Ali rosszabb állapotban van, mint valaha

Muhammad Ali, boksz
UNITED STATES, Phoenix : PHOENIX, AZ - MARCH 22: Boxing legend Muhammad Ali (C) and wife Lonnie Ali (R) and guest (R) walk into US Airways Center to watch the Louisville Cardinals take on the Michigan State Spartans during the 2012 NCAA Men's Basketball West Regional Semifinal game at US Airways Center on March 22, 2012 in Phoenix, Arizona. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Fia, Ali Jr., illetve öccse, Rahman szerint lehet, már a következő évet sem éri meg Muhammad Ali, minden idők legnagyobb bokszolója. A harminc éve Parkinson-kórral küzdő klasszis önéletrajzi dokumentumfilmjének bemutatóján sem jelent meg.

"A forrásaim azt mondták, hogy Muhammad Ali állapota súlyosabb, mint valaha. Imádkozom minden idők legnagyobb bokszolójáért, aki forradalmasította a sportágat, hogy legyen olyan állapotban, hogy képes legyen megünnepelni a George Foreman elleni legbizarrabb csata 40. évfordulóját október végén" - írta az Independent brit portálon Frank Warren brit menedzser és promoter.

Az Ali-Foreman mérkőzést 1974. október 30-án Kinshasában játszották, minden idők leghíresebb bokszmeccsén a kihívó, Ali a 8. menetben kiütötte az aktuális nehézsúlyú világbajnok Foremant.

Alinál 1984-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak, a szellemi és fizikai leépüléssel járó betegséggel harminc éve küzdő sportemberről már családtagjai is azt nyilatkozták, hogy nagyon rossz állapotban van. Fia, Ali Jr., illetve öccse, Rahman egyaránt azt mondta, lehet, már az új évet sem éri meg.

Muhammad Ali Forrás: AFP/Getty Images/Christian Petersen

Felesége, az egykori ápolónő, Lonnie, illetve két lányuk, Maryum és Hana csak annyit nyilatkozott, hogy Ali továbbra is teljes és csodálatos életet él arizonai otthonában.

A 72 éves bokszoló a múlt héten az „I Am Ali” (Ali vagyok) című önéletrajzi dokumentumfilm bemutatóján sem jelent meg.