Vágólapra másolva!
A szombathelyi Dobó SE egyik fiatal sportolója megsértette a szabályokat, amikor egy kisebb dobókörben hosszabb kalapácsot használt, amely kirepült a sportpályáról. Gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

A Dobó SE sportpályájáról az utcai parkolóba repült egy dobókalapács, amely két autót is eltalált, és mindkettőben kisebb károkat okozott - számolt be a Nyugat.hu. Németh Zsolt, az egyesület vezetőedzője elmondta, a pályát úgy tervezték, hogy a szabályok betartása esetén a kalapácsok a kijelölt szektorba essenek, a mostanihoz hasonló eset évtizedek óta nem fordult elő.

Viszont a minap a szabályokat figyelmen kívül hagyta egy fiatal dobó, amikor egy kisebb dobókörben egy hosszabb kalapácsot használt, amit pedig nem lett volna szabad. "Mivel egy dobás pár másodperc, így az edzőnek ideje sem volt szólni" - mondta Németh, majd hozzátette, hogy ezentúl még jobban figyelnek majd a fiatalokra.

Az egyik autónak a szélvédője repedt be. Az autótulajdonost a dobóklubtól rögtön felhívták telefonon, és közölték vele, hogy mi történt, majd rendezték is a kárát.

A másik autónak az egyik hátsó kisablaka tört be. A kárfelmérés után ezt az ügyet is rendezik, a veszteséget a sportoló szülei fizetik ki.

Ettől függetlenül a Szombathelyi Rendőrkapitányság az ügyben "foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja" miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.