Vágólapra másolva!

Villámgyorsan nyert Lucas Martin Matthysse, az ütőgép

A Cincinnatiben rendezett Golden Boy profi bokszgálán gyors győzelmet aratott a kisváltósúlyú ütőgép, Lucas Martin Matthysse. Ellenfele a WBC kisváltósúlyú Silver övének birtokosa, a veretlen Robert Ortiz volt. Broner kipontozta Taylort, Estrada megvédte a címeit, Carl Frampton az IBF új kispehelysúlyú világbajnoka, Diaz és Berto is győzött - írja a Profiboksz.hu.

Matthysse az első perctől kezdve a kezéhez ragadta az irányítást és kemény bombákkal kínálta meg a nála magasabb Ortizt. A második menet végén egy jól irányzott testütéssel Matthysse földre küldte ellenfelét, aki a foggumit kiköpve hallgatta végig, míg Benji Estevez vezetőbíró kiszámolja őt. A leállítást erősen vitató Ortiz visszavágót követelt, míg Matthysse jelezte, hogy szeretne visszavágni az őt legyőző Danny Garcianak.

Estrada megvédte a címeit

Sikeresen megvédte a WBA és WBO légsúlyú világbajnoki öveit Juan Fransisco Estrada, ellenfele a korábbi világelső, Giovanni Segura volt. A Mexikóvárosban rendezett gála főmérkőzése Estrada akarata szerint alakult, gyorsabb és pontosabb kombinációival rendre hatástalanítani tudta Segura támadásait. Segura leginkább a belharcot erőltette volna és megpróbálta folyamatos nyomás alá helyezni ellenfelét, de nem tudta kontroll alá vonni a történéseket. A 8. menettől Segura arca rohamos duzzadásnak indult, majd a 10. menet végén Estrada előbb megfogta, aztán a következő etapban a kötelekhez terelte sebzett riválisát és komoly pofonokkal jutalmazta. A vezetőbíró beszüntette az egyoldalú csatát, így 11. menetes TKO-val győzött Juan Francisco Estrada.

Broner kipontozta Taylort

A szombat esti Golden Boy gála főmérkőzésén Adrien Broner csapott össze a mindössze két vereséget számláló Emmanuel Taylorral, a mérkőzés tétje pedig a WBA szervezet kisváltósúlyú nemzetközi bajnoki címe volt. A mérkőzést Taylor kezdte jobban, gyors kombinációkkal folyamatos nyomás alatt tudta tartani a kissé lassan kezdő Bronert. Az első néhány menetben meglehetősen passzív Adrian a 4. menettől egyre jobban ráérzett a bunyóra, és szépen lassan átvette az irányítást. A 6. menetre már Broner akarata érvényesült és pontosabb kombinációival egyre inkább lelassította Taylort. A mérkőzés utolsó negyede izgalmas csatát hozott, Broner szemöldöke a 11. menetben felszakadt, de ez nem okozott komoly problémát számára. A 12. menet végen Broner egy ötös kombináció zárasaként egy bal félütéssel padlóra küldte Taylort, de a hátralevő néhány másodperc nem volt elég arra, hogy idő előtt be is fejezze a találkozót. A mérkőzés végén egyhangú pontozással ( 116-111,115-112, 116-111 ) Broner bizonyult job bnak és begyűjtötte karrierje 29. győzelmét.

Carl Frampton az IBF új kispehelysúlyú világbajnoka

Szombat este Belfastban második alkalommal csapott össze a hazaiak veretlen sztárja, Carl Frampton és az IBF kispehelysúlyú világbajnoka, Kiko Martinez. A 2013 márciusában vívott találkozó második felvonása Frampton elképzelése szerint indult, kihasználva hosszú karjait kívülről irányított. Martinez magasra húzott fedezékkel masírozott előre és leginkább a nagy ütést kereste. Frampton nem sok esélyt hagyott a világbajnoknak, rendre gyorsabb tudott lenni kézzel és lábon is egyaránt. A 4. menetben Martinez bal szemöldöke felszakadt, majd az 5. menetben Frampton egy jobbkezes kontrával a földre küldte Kikót. Martinez átvészelte a nehéz pillanatokat és visszajött a meccsbe, mi több egyre közelebb tudott kerülni a kissé fáradó riválisához. A 9. menettől egyre többször vállalták fel a felek a nyílt sisakos küzdelmet, ami igazan izgalmassá tette a találkozót. Az utolsó menetig szórakoztató mérkőzésen végül pontozásos eredmény született, 119-108 (kétszer), 118-111 arányban Frampton győzelmét
látták a pontozók, így megérdemelten csatolhatta a derekára az IBF kispehelysúlyú világbajnoki övét.

Diaz és Berto is győzött

Tavaly áprilisi visszatérése óta sorozatban ötödik győzelmét aratta a korábbi könnyűsúlyú IBF, WBA, WBO világbajnok Juan Diaz. A 31. életévét ebben a hónapban betöltő amerikai bunyós szombaton este a texasi Laredoban csapott össze 10 menetben a venezuelai Carlos Cadenassal, akinek az erejéből csak a túlélésre futotta, miután a houstoni Diaz végig agresszívan nyomás alatt tartotta, és végül 97-93, 98-92, 99-91 arányú egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

Két, zsinórban elveszített találkozó után ismét győztesen hagyta el a szorítót Andre Berto. Az egykori váltósúlyú világelső a Cincinnatiban megrendezett gálán húzott kesztyűt, és ugyan a Steve Upsher Chambers ellen mutatott teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, nagyarányú pontozásos győzelméhez (háromszor 99-91) nem férhetett kétség.