Huck beállította Nelson rekordját

Marco Huck, boksz
GERMANY, Stuttgart : German WBO boxing champion Marco Huck reacts after his victory over German challenger Firat Arslan on January 25, 2014 in Stuttgart. AFP PHOTO /DPA/ SEBASTIAN KAHNERT / GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Nem csak címét védte meg, de egy rekordot is beállított Marco Huck, miután szombat este újabb győzelmet aratott, és ezzel továbbra is birtokolja a Bokszvilágszervezet (WBO) cirkálósúlyú világbajnoki címét.

A németországi Halléban megrendezett Sauerland-gála főmérkőzésén a bosnyák-német Huck a találkozóra veretlenül érkező, de előzetesen szinte teljesen esélytelennek kikiáltott Mirko Larghettivel csapott össze.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a címvédő a mérkőzés nagy részében dominált, illetve a tőle megszokott agresszív fellépéssel diktálta a tempót, amit csak időnként tudott átvenni az olasz kihívó.

Marco Huck Forrás: AFP/Sebastian Kahnert

Az idő előtti befejezés ezúttal elmaradt, így Huck egyhangú pontozással (116-112, 116-112, 118-110) gyűjtötte be a győzelmet, ezzel pedig 13. alkalommal védte meg címét, amivel utolérte a 2000-es évek meghatározó bajnokát, a kilenc éve visszavonult brit Johnny Nelsont, aki a szorító mellett tekintette meg a mérkőzést.