Vágólapra másolva!
Szegény Chris Froome kedden alaposan összetörte magát, szerdán mégis elindult, de két újabb bukás után kénytelen volt feladni a Tour de France-ot, így a verseny a címvédő nélkül folytatódik. 

A címvédő Chris Froome feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a szerdai, 5. szakaszon. A brit kerekes már a keddi etapon is bukott, kisebb csuklósérülést szenvedett, beütötte a bal csípőjét, vállát, térdét és könyökét is. Szerdán ennek ellenére rajthoz állt, de az esős időben a csúszós aszfalton még kétszer elesett, az első után még felért a főmezőnyre, a másodikat követően viszont beszállt csapatának autójába.

A szerdai napon három kilométerrel lerövidítették az eredetileg tervezett távot a szervezők, mivel a kilenc macskaköves részből kettőt az eső miatt túl veszélyesnek ítéltek. Az Ypern és Arenberg közötti szakasz így 152,5 kilométer lett. Az embert próbáló körülmények között, az esős, hűvös időben meglehetősen szétrázódott a mezőny, Boom mögött a dán Jakob Fuglsang és Nibali tekert a célba 19 másodperces hátránnyal, őket pedig egy ötfős - a végére ugyancsak szétszakadó - boly követte.

Chris Froome, a Tour címvédője Forrás: AFP/Belga/DIRK WAEM

Ezzel a csoporttal érkezett a negyedik helyezett szlovák Peter Sagan, aki Nibalival és Fuglsanggal szemben 42 másodperces hátrányt szedett össze, emiatt összetettben a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza. A kétszeres Tour-győztes spanyol Alberto Contador majdnem három percet kapott Nibalitól, így nehéz helyzetbe került a folytatást illetően, míg a címvédő Chris Froome számára véget ért a viadal.

Eredmények:
5. szakasz, Ypern-Arenberg 152,5 km:
1. Lars Boom (holland, Belkin) 3:18:35 óra
2. Jakob Fuglsang (dán, Asztana) 19 mp hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Nibali 20:26:46 óra
2. Fuglsang 2 mp hátrány
3. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) 44 mp h.